TFF  İkinci Lig Beyaz Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor’da  yönetim kurulu üyesi Şükrü Öztürk ile Teknik Patron Serkan Afacan, haftalık olağan basın toplantısını düzenleyerek takımın son durumu hakkında bilgiler verdiler. Öncelikle söz alan Yönetim kurulu üyesi Öztürk, geçtiğimiz  hafta oynadıkları ve 2-0 yenildikleri Samsun maçını hakem  hatalarından dolayı kaybettiklerini belirterek şunları söyledi;” Öncelikle  geçtiğimiz hafta oynadığımız Samsun maçına değinirsek, grubun oyun olarak iki kuvvetli takımın karşılaşmasında  güçsüz bir hakem triyosu vardı.Hakkımızın yenildiğini  hissettiğimiz için bunları konuşuyoruz. Yoksa kimseyi  karaladığımız yok. Biz hakemlere iyi niyetli olarak bakıyorduk. Ama bu hakemlerden sonra artık bu gözle bakmıyoruz. Biz gerekli yerlere itirazlarımızı yaptık. Bu girişimler  sonucu etkilemez ama bundan sonra daha iyi hakemlerin   maçlarımızı yönetmeleri adına bir adım olabilir.biz bir emek veriyoruz. Hakem hataları ile kaybetmek istemiyoruz. Bu maç geride kaldı. Hafta sonunda 1922 Konyaspor ile oynayacağız. Bu takıma şansımız tutmuyor. Ama kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Hocamıza ve  futbolcularımıza güveniyoruz”

 Öztürk’ün ardından konuşan  Teknik Patron Serkan Afacan, güçlü rakipleri karşısında tartışmalı golü yedikleri 69’uncu dakikaya kadar her şeyin istedikleri gibi gittiğini,golden sonra beraberlik için biraz riks aldıklarını belirtti.

ORTADA BİR MAÇTI

Rakibin kendilerini iyi analiz ettiğini,ve sahanın zeminin bozuk olmasının oyunu etkilediğini belirten Afacan, şunları söyledi” Samsun maçı ile başlayacak olursak, bizi destekleyen tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Belki  taraftarımızı mutlu edemedik ama bundan sonraki  maçlarda onları mutlu etmek için elimizden geleni yapacağız.  Maça gelirsek, planladığımız oyunu oynuyorduk. Onlar  stoperleri ile geriden oyun kurarak başladılar. Bizde ilerde baskı yaparak onları  uzun toplarla oynama sevk ettik. Onlarda bizi iyi analiz etmişler. Bizim pas yapmamızı engellemeye çalıştılar. Orta sahada baskı yaptıkları zaman yardımcı oyuncularımızın devreye girmesini planlıyorduk. Fakat bunda da pek başarılı olamadık. Maçın geneline baktığımızda orta saha mücadelesi şeklinde geçen bir karşılaşmaydı.70’inci dakikada bir hakem hatasından çizgiyi gelmeyen topu gol verdiler.  Bu golle motivasyonumuzu kaybettik. Ondan sonra riks aldık. Son aldık ve başlangıcı ofsayt olan bir pozisyonda penaltıdan ikinci gole yedik. Sonuçta 2-0 mağlup olduk.”

FUTBOL TAKIM OYUNU

Oyuncularının bireysel olarak değil de takım olarak  değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Afacan, sözlerini  şöyle sürdürdü” Biz takımımızın oyununa katkı sağlayacak her türlü eleştiriye  açığız. Kişiler  üzerinden değil de oyun üzerinden  konuşmak çok daha anlamlı. En başından beni söylüyorum. Hiçbir oyumsuzluğun arkasına sınmadan mücadele ediyoruz. Bizim  oyunumuza en çok etkileyen zemin. Ben tüm  futbolcularımızın arkasındayım. Futbolcu üzerinden yapılan eleştirileri kabul etmiyorum” 

KONYA ZOR DEPLASMAN

Samsunspor maçının geride kaldığını, hafta sonu 1922 Konyaspor’a konuk olacaklarını dile getiren Afacan  bu karşılaşma ile ilgili şunları söyledi” Önümüzde bir Konya maçı var. Biz  sezon başından bu yana  müsabakaları 4’er maçlık periyotlar halinde  bakıyorduk. Konya maçı üçüncü 4 maçlık periyotun son maçı. Bu maçı kazandığımız taktirde  7 puanlık ortalamaya yakalıyoruz. Bunu başarırsak Play-off sınırı içinde kalırız. Rakibimiz genç koşan bir ekip.Zor bir maç bizi bekliyor. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız”

KALAN  18 PUANI ALABİLİRİZ

İlk yarının tamamlanması için 6 maç kaldığını, bu altı maçta 18 puana talip olduklarını  iddia eden Afacan şöyle konuştu” Geride kalan 11 haftada 18 puan topladık. İlk yarının tamamlanması için 6 maç  var. Ortada 18 puan var. Bu 18 puanın hepsine talibiz. Futbolcularımız bunu başaracak güçteler. Bu puanları alıp ligin ilk yarısını iyi bir yerde bitirmek istiyoruz”

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi