TFF İkinci Lig Beyaz Gurupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un son haftalarda aldığı yenilgiler üzüntü ile karşılandı. Yaklaşık  5 sezondur Zonguldak Kömürspor’un kalesini koruyan tecrübeli file bekçisi takım kaptanı Sinan Ören, aldıkları bu yenilgilerinin ve kalelerinde gördükleri gollerin kendilerine  yakışmadığını  belirtti.
Pazartesi günleri Kanal Z erkanlarından saat 20.00’de yayınlanan  ve Ercan Aygün’ün sunduğu, Hüseyin Ekinci ile Hüseyin Cevher’in yorumcu olarak yer aldığı Karşı Karşıya isimli spor programına  katılan Sinan Ören, özeleştirilerde bulundu. Büyük bir kaleci şansızlığı yaşadığını belirten Sinan  Ören, kısa zaman içinde toparlanmaları gerektiğini ifade ederek şu düşüncelere yer verdi”  Burada 5. Dönemimi yaşıyorum. Futbol hayatımın önemli bir bölümü Zonguldak’ta geçti. Bu camiaya en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyorum.İçinizden biri oldum Zonguldakspor’a hizmet etmek benin için gurur kaynağı. Elimden geldiğince de devam edeceğim.Şu anda  çok üzüntü verici bir durumun içindeyiz. Kupa maçını da  saydığımız zaman 4 haftadır mağlup olan bir ekip var. Sezona bir kaus ortamında girmiştik. 3. Haftadan itibaren bir değişim oldu.  Bir çıkış yakaladık. 4  galibiyet 1 beraberlik 13 puan gibi  güzel bir seri yakaladık.  Ama son haftalarda bir düşüş yaşıyoruz. Grafik olarak baktığımızda dip- tavan- dip olarak yorumluyoruz. Bizlerde çok üzülüyoruz. Böyle olmasını asla istemiyoruz. Düzeltecek olan yine bu futbolcu  grubu. Tarftarlarımızı üzdük bununda farkındayız. Onlardan özür diliyoruz. Takım olarak Birlikte oynadığımız zaman başarılı oluyoruz.  Bir oyun planımız var. Onu uyguladığımız zaman başarılı oluyoruz. Oyun sisteminden koptuğunuz zaman  yenilgiler  alıyoruz.Üzüntü verici durum ama fazla karamsar bakmadan bu durumdan bir an öne kurtulmak için elimizden geleni yapmalıyız.  115 maç bu formayı giyen birin olarak bu girdaptan çıkacağımıza inanıyorum. Sakat arkadaşlarımız var onları arıyoruz. Futbol her ne kadar 11 kişi oynansa da 1 futbolcunun önemi çok büyük. Kadromuz dar. Sakatlar olduğu zaman   takım olumsuz etkileniyor.Sakat  oyuncumlar geldiği zaman daha iyi olacak. Geçmişten  dersler çıkartın ilerde neler yapmalıyız ona bakmak lazım. Biz futbolcu grubu olarak bir özeliştiri yapmalıyız. Şenol hocamızın bir oyun sitemi var. Biz bu oyun sisteminden koptuğumuz zaman kötü sonuçlar oluyor. Başka bir etken aramamak lazım. Oyuncular arasında  bir sıkıtı yok. Yönetimimiz bizimle ilgileniyor. Aramızda hiçbir sorun yok. Aldığımız bu  sonuçlar bize yakışmıyor. Kendimlede öz eliştiri  yapıyorum. Baktığımız zaman 11 maç 18 gol benim için çok kötü bir istatistik. Türkiye’de Galatasaray’a şampiyonluklar yaşatan Muslera gerçeği varken onun tartışıldığı bir ortamda Sinan Ören’in tartışılması gayet normal bir durumu. 11 maçta yediğimiz 18 gol bana kesinlikle yakışmıyor. Benim bu aralar kaleci şansın yok. Buda çok önemli. Mesela yapılan gol vuruşları başka kalecilerin eline ayağına , vücuduna çarpıp gol olmuyor. Bizde ise  hep top kötü yerlere gidiyor.
Ama futbol bir takım oyunu. Ben şunu unutmamak lazım. Futbol bireysel değil takım oyunu. Takım olarak oynarsan iyi sonuçlar çıkar.Bu sene bir kaleci  şansızlığı yaşıyorum.İnşallah bu şansızlığı kıracağım. Kaybetmek çok kötü. Bu durumdan bir an önce çıkıp yolumuza devam edeceğiz. Taraftarlarımız bizi desteklesinler.  Eleştiri yaparken kırıcı olmasınlar. Kimse  böyle olsun istemez ama bazın yaşanıyor. Bu durumdan bir an önce  kurtulacağımıza inanıyoruz”
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi