TFF'nin tüm liglerden düşmeyi kaldırılmasının sebebinin Kardemir Karabükspor'un itirazı olduğunu biliyor muydunuz.
Kardemir Karabükspor asbaşkanı Serdal Acar Türkiye futbol federasyonu kimi takımlar düşüp kimi takımları düşünmeme karar sonrasında Türkiye'de ilk kez olarak Kardemir Karabükspor hem mahkeme hem de federasyonu itiraz ettiğini belirtti.
Hukuki süreçte haklı bulunmaları nedeniyle federasyonu'nda buna iltifat edilmediğini ve tüm takımların itiraz etmeye başladığını ifade eden Karabük spor asbaşkanı Serdar Acar şunları ifade etti.


"TFF Yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda 2019-2020 sezonu  için; Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de küme düşme kaldırılmıştır.
11/07/2020 Tarihde TFF’in almış olduğu karara Kardemir Karabükspor Kulübü olarak Avukatımız Sn.Doğukan Kpşucu Bey aracılığı ile hukuki süreci başlatarak hakkımızı yasal zeminde arayarak haklı bulunduk. Bu konuya İlk itiraz eden gündeme getiren düşme olmasın kaldırılsın diye Konuyu TFF Taşıyarak öncülük eden ilk Kulüp Kardemir Karabükspor'dur. Ayrıca Şanlıurfaspor'un itirazınıda Kulübümüzün Avukatları yaparak Desteğimizi esirgemedik. Bizden sonra bir çok Kulüp bizi örnek alarak İtiraz hakkını kullanmıştır.
18 günlük süreçte vermiş olduğumuz mücadelemizde Karabük şehrimizde kimsenin en ufak katkısı ve desteği olmamıştır, Bizim Matematiksel olarak düşmeye itirazımız yoktu, Rekabete aykırı bu ortamda düşme olmazdı.
Düşme Kime göre neye göre hangi Şehre göre vardı, Düşme ya vardır ya yoktur dedik. Rakiplerimiz burda isim vermeyeceğim Siyasi ve bürokratik destek alarak bir şekilde düşme sürecini aşmıştır. Ama biz haklı mücadelemizden yılmadık ve asla pes etmedik. Konuya Yargıya taşıyarak Hukuki süreci, Federasyon ve Tahkime gerekli itirazlarımızı kararlı bir şekilde devam ettik. Kardemir Karabükspor'un kulisi yok dediler evet Doğru Karabük'te kulusimiz desteğimizde yoktu, Ama Karabük dışında kulusimiz ve desteğimiz vardı; Bizi yanlız bırakmayan destek veren Devlet Büyüklerimize hepsine ayrı ayrı çok Teşekkür ederiz. Saygılarımızla,

Kardemir Karabükspor Asbaşkanı Serdal Acar
Kardemir Karabükspor Kulübü Avukatı Avukat Doğukan Koşucu
Türk spor kamuoyuna duyurulur"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi