Teknik Patron Serkan Afacan  Çorum maçında 2-0 geriden gelip 2-2 beraberliği yakalamalarına rağmen alınan bir puana fazla sevinemediklerini, galibiyeti kaçırdıklarını için üzüldüklerini söyledi

TFF İkinci Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, Cumartesi günü deplasmanda oynadığı Çorumspor maçında rakibi karşısından  2-2 beraberlikle ayrılarak   Play-Off sınırının 5 puan gerisinde  kaldı.

Kırmızı-Lacivertli ekip Çorum maçında kaybettiği  puanları  Çarşamba günü  Ankara deplasmanında oynayacağı Hacettepe maçında  telafi etmek istiyor.

Hacettepe maçının hazırlıklarına Kozlu ilçe  sahasında yaptığı  antrenmanla  devam eden  Zonguldak Kömürspor, karşılaşma için bu sabah  Ankara’ya gidecek.

İLK YARI KÖTÜ OYNADIK

Çorum maçında aldıkları bir puana sevinemediklerini belirten Teknik Patron Serkan  Afacan, takımın son durumu hakkında şunları söyledi” Çorum maçının ilk yarısında gerçekten belki bu sezonun en kötü başlangıçlarından bir tanesini yaptık. İyi oynamadık. Bunun sonucunda ilk 45 dakikası 2-0 geride tamamladık.”

2-0 GERİDEN GELMEK KOLAY DEĞİL

Devre arasında oyuncularımızla konuştuk.  Gerekli hamleleri yaptık. Bunun sonucunda maçın ikinci yarısında iyi oynayan taraf bizdik. 2-0 geriden gelip  2-2 beraberliği yakaladık. Girdiğimiz pozisyonlar oldu.Son dakikalarda Serhat’ın bir şutunda top   direkten döndü. Bu gol olsa 3-2 kazanabilirdik. Sonuçta  2-2’lik beraberlikle şehrimize döndük. Bir teknik adam 2-0 geriden gelip 2-2’yi yakaladığı  çok sevinebilir. Fakat ben  galip gelemediğimiz için çok üzüldüm. Galip gelebileceğimiz bir maçtı. Kazanamadığımız için üzgünüz.

Ben bu soğuk havada  Çorum’a kadar gelerek bizi destekleyen taraftarımıza teşekkür  ediyorum. Onlara galibiyet sevinci yaşatamadığımız için  üzgünüz.”

YENDİĞİMİZ TAKIMLARIN ALTINDAYIZ

 Ligde yendikleri  mazı takımların şuan  puan cetvelinde altında kaldıklarını  ifade eden Afacan,” Bunu futbolcularımla konuştum. İki maçta da yendiğimiz İnegöl 5’inci sırada  onların 5 puan  gerisinde kaldık. Trabzon Hekimoğlu, Sancaktepe, bunları ilk maçta yendik. Şimdi puan cetvelinden bunların gerisindeyiz. Bu durum bizim kötü olduğumuzu göstermiyor. Ligin ikinci yarısındaki 6 maçlık periyotta 1 mağlubiyet, 2 galibiyet, 3 beraberlik aldık. Biz  yenildiğimiz Sancaktepe ve berabere kaldığımız 3 maçta galip gelecek pozisyonları bulduk. Bu maçların  hepsini kazanabilirdik”. 

GOL AYAKLARIMIZIN ÇOĞALMAS LAZIM

Geride kalan 23 haftada atılan 30 golün 22’sini  kaydeden Mehmet Gürkan ve  Serhat Baştan’a diğer oycuların  skor anlamında katkı vermesi gerektiğini  belirten Afacan, sözlerine  şöyle devam etti.“ Çok ufak ayrıntılar sonucu belirliyor. Pozisyonlara gidiyoruz. Fakat gol atmakta bazen sıkıntı yaşıyoruz. Gürkan ve Serhat’a diğer oyuncularımızın skor anlamında katkıda bulunması gerekiyor.  Gol ayaklarımız çoğaldığı zaman daha  fazla kazanıp  üstümüzdeki takımları geçebileceğimizi düşünüyorum. Bize sadece  3-4 maçtan oluşacak bir galibiyet serisi lazım. Bununda  Hacettepe maçı ile başlamasını istiyoruz. İnanıyorum ki  Ankara’dan galibiyetle döneceğiz”

HACETTEPE MAÇINI KAZANACAK GÜÇÜMÜZ VAR
Yarın  oynayacakları zorlu Hacettepe maçından  galibiyet beklediğini ifade eden Afacan, sözlerine şöyle devam etti,”Çarşamba  günü  Hacettepe ile deplasmanda karşılaşacağız. Kendi evimizdeki ilk maçta berabere kalmıştık. Genç ve çok koşan bir takım. Maçlarını  sentetik sahada oynuyor.  Ankara  deplasmanından galibiyetle dönmek için elimizden geleni yapacağız. Tüm hazırlıklarımız bu yönde.”

MATEMATİKSEL ŞANSIMIZ  DEVAM EDİYOR

Play-Off sınırı ile aralarında 5 puan olduğunu,  matematiksel şanslarının devam ettiği sürece bu yansı sonuna kadar zorlayacaklarını belirlen Afacan, şu ifadelere yer verdi,” ” Play-Off’tan vaz geçmiş değiliz. Tabi ki bu hedefimizi sonuna kadar kovalayacağız. Grubumuzda çok  enteresan  sonuçlar alınmaya başlandığı için maç maç bakmak lazım. Biz her maçımıza final gözü ile bakıyoruz. Kalan tüm maçlarımızı kazanmak için mücadele edeceğiz.  Hedefimizde uzaklaşmış değiliz. Play-Off hedefimiz var olduğu sürece biz hedefimize devam edeceğiz.”

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi