Türkiye Futbol Federasyonu İkinci Lig Kırmızı Grup'da mücadele eden Zonguldak Kömürspor, Cumartesi günü kendi evinde oynadığı müsabakada Pendikspor’u 1-0 yenerek ikinci  hafta sonunda  galibiyetle tanıştı.

Büyük çekişmeye ve heyecana sahne olan maçı  zorda  olsa kazanmasını bilen Kırmızı-Lacivertiler, 3 puanın keyfini yaşadılar.

Bu müsabakayı kazanmalarının çok önemli olduğunu belirten Kulüp Başkanı  Süleyman Caner, emeği geçen futbolcularını, teknik ekibini ve  taraftarlara teşekkür etti.

KAZANMASINI BİLDİK...

Her şeye rağmen kazanmasını bildiklerini ifade eden Caner, yaptığı açıklamada şunları söyledi,”2018-2019 sezonunun ilk maçını oynadık. Kendi taraftarımızın önüne çıktık. Geçen hafta Manisa’da istediğimiz sonucu alamadık. Oyuncularımızın üzerinde geçen hafta puan alamamanın verdiği bir stres var. Belki daha farklı bir maç olabilirdi. Buna rağmen çocuklarımız sahada elinden geleni yaptılar. Zorda olsa kazanmasını bildik. Başta bütün teknik heyet ve  oyuncularımızı tebrik ediyorum. Buraya gelen taraftarımız muazzam bir tezahüratta bulundu. Takımlarını yalnız bırakmadılar. Onlara da şükranlarımızı sunuyorum. Sezona başlamamızda bize destek olan başta Sayın Valimiz Ahmet Çınar, Emniyet Müdürü'müz Metin Turanlı, Belediye Başkanı'mız Muharrem Akdemir, TTK Genel Müdürü'müze, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü'müze, emeği olan  kim varsa hepsine çok teşekkür ediyorum.”

KIYMETİNİ BİLELİM...

Bir şehir takımının profesyonel liglerde oynamasının çok önemli olduğunu belirten Caner, sözlerini şöyle sürdürdü,” Zonguldak Kömürspor bu şehrin tek profesyonel takımıdır. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Beni severler sevmezler, hocamızı severler sevmezler bu ayrı bir şey. Ama insanlar elindekinin kıymetini bilsinler. Profesyonel liglerde olabilmek çok kıymetli bir şey. Hele 2. Ligde olabilmek ayrı bir değer. Çoğu il takımı Bal Lig'lerinde veya amatör liglerden profesyonel  liglere çıkmak için büyük  çaba sarf  ediyorlar. Çoğu büyük takımın maddiyatsızlık nedeni ile düşüşlerini görüyoruz. Buna  rağmen  Zonguldak Kömürspor kıt imkanlarla  ekonomik sorunlara rağmen ayakta kalıyorsa  bu çok büyük değerdir. Kıymetini bilelim. Herkes destek olsun. Takımı daha üst liglere  çıkartalım.  Bu galibiyeti camiaya  armağan ediyoruz. İnşallah  devamı gelecektir” dedi.

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi