Kilimli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Önder Keskin, “Şu an itibariyle Cumhurbaşkanımızın 100 günlük eylem planı içerisinde bulunan yüzme bilmeyen kalmayan projesini Kilimli’miz de başlattık. Kilimli ilçemizde 3. ve 4. Sınıf öğrencilerimizi yüzme havuzumuzda yüzme bilme projesine almış bulunmaktayız. Biz şu ana kadar 200 öğrencimize havuza aldık yüzme öğrendiler. Bu proje devam ediyor devam edecek” dedi.

Havuz temizliğine de çok büyük bir önem verdiklerini belirten Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Önder Keskin, “İl Sağlık Müdürlüğümüzün almış olduğun numunelerle suyumuzu denetim altında tutuyoruz, aynı zamanda buradaki havuz operatörümüz de günde 3 kez elektronik cihazla su analizi yapılarak suyun temizliği kontrol altındadır. Suyun temizliği konusunda vatandaşlarımız kesinlikle tereddüt yaşamasınlar. Çocuklarıyla birlikte gönül rahatlığı havuzumuzu kullanabilirler” şeklinde konuştu.

Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda Türkiye ve bölge şampiyonası yarışmalarını düzenleneceğini belirten Kilimli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Önder Keskin şunları ifade etti:

YETİŞKİNLER OLARAK DA HAFTANIN 2 GÜNÜ ERKEK VE 2 GÜNÜ BAYAN OLMAK ÜZERE YETİŞKİN SEANSLARIMIZI DA AÇMIŞ BULUNMAKTAYIZ

“Kilimli Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuz 2018 Eylül ayı itibariyle Zonguldak halkımızın hizmetine girmiştir. Tabii Öncelikle havuzumuzun açılmasında Emeği geçen herkese Öncelikle teşekkür ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın büyük katkılarıyla ve il müdürlüğümüzün de emeğiyle yüzme havuzumuz hizmet vermeye başladı. Zonguldak'ımız için büyük bir nimet. Hem yetişkinlerimiz hem çocuklarımız için yüzme branşı spor anlamında çok güzel oldu. Zonguldak’ımıza iyi hizmetler vereceğimizi düşünüyoruz. Mevcut kadromuzda yüzme havuzumuzu elimizden geldiğince işletmeye çalışıyoruz yürütmeye çalışıyoruz. Şu an itibarıyla havuzumuzun bir eksiği yoktur, sadece belli bir personel eksiğimiz var o da inşallah gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın yeni alımları ile birlikte tamamlanacaktır. Daha sonra bu kadromuzu da doldurduktan sonra tam anlamıyla tam kapasite yüzme havuzumuz hizmet vermeye devam edecek. Şu an itibariyle Cumhurbaşkanımızın 100 günlük eylem planı içerisinde bulunan yüzme bilmeyen kalmayan projesini Kilimlimiz de başlattık ilçe ve il müdürlüğümüz bünyesinde ortaklaşa yapılan protokol ile kilimli ilçemizde 3. ve 4. Sınıf öğrencilerini gördüğümü bu güzel yüzme havuzumuzda yüzme bilmem projesine almış bulunmaktayız. Biz şu ana kadar 200 öğrencimize havuza aldık yüzme öğrendiler. Bu proje devam ediyor devam edecek inşallah. Yetişkinler olarak da haftanın 2 günü erkek ve 2 günü bayan olmak üzere yetişkin seanslarımızı da açmış bulunmaktayız. Saat 5 ile 8 arası olmak üzere tüm halkımız bu saatler içerisinde havuzumuzu kullanıyorlar”

HAVUZ TEMİZLİĞİNE ÇOK BÜYÜK BİR ÖNEM VERİYORUZ

Havuz temizliğine çok büyük bir önem verdiklerini belirten İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Önder Keskin, şunları kaydetti:

“İnsanların memnunlar, havuzumuz gerçekten güzel, havuz kurallarını yürütmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Tabii ki havuz temizliği çok çok önemlidir. Bu havuz temizliğimiz İl Sağlık müdürlüğümüz denetiminde ve bizim kendi denetimimize devam ediyor. Havuz suyunun kirli olduğu gibi böyle düşünceler olabiliyor insanlarda. Böyle bir düşünce olmasın halkımızda, çünkü iz burada İl Sağlık Müdürlüğü müsün almış olduğun numunelerle suyumuzu denetim altında tutuyoruz, aynı zamanda buradaki havuz operatörümüz de günde 3 kez elektronik cihazla su analizinde alarak suyun temizliği kontrol altındadır. Bu anlamda suyun temizliği konusunda vatandaşlarımız kesinlikle tereddüt yaşamasınlar. Çocuklarıyla birlikte gönül rahatlığı havuzumuzu kullanabilirler. Bu anlamda kafasında tereddüt olan şüphesi olanları da biz havuzumuzda bekliyoruz onları bu konuda aydınlatabiliriz”

TÜRKİYE VE BÖLGESEL YARIŞMALAR DÜZENLENECEK

Tesislerde Türkiye ve bölge yüzme yarışmalarını da önümüzdeki zamanlarda düzenleneceğini belirten Önder Keskin, “Havuzumuz dediğim gibi İnşallah daha ileriki zamanlarda daha da güzel olacaktır. Hem ilimize hem de il dışına daha iyi hizmet verecektir, Türkiye içinde olan yarışmalarımız, bölgesel yazışmalarımız ve Türkiye finallerinde buraya alarak yüzme branşında yürütmeye çalışacağız. İl müdürlüğümüzün de büyük katkısı var sağ olsun sayın müdürüm Hakan bey havuzla çok yakından ilgilenmektedir kendisine teşekkür ediyorum. Ben tekrar havuzumuzu bu hale gelmesinde havuzumuzu buraya kazandırılmasında emeği geçen başta gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Tabii ki başta Türkiye cumhuriyeti devletimize ve Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi