Zonguldak Kömürspor’un yıldız futbolcusu Onur Eriş, İkinci lig takımlarından Samsunspor ile anlaştığı için takımdan ayrılıyor.  Pazar günü oynanacak olan Etimesgut maçı ile son kez Kırmızı – Lacivertli  formayı giyecek olan Onur, karşılaşma sonrasında şehirden ayrılacak. Sergilediği başarılı performans ile büyük beğeni toplayan Onur’un ayrılacak olması  taraftarlar arasında üzüntü ile karşılandı.

Yeni Adım Gazetesi’ne özel açıklamalar  yapan yıldız futbolcu herkesten helallik istedi.

BURSA’DA DOĞDU ZONGULDAKLI OLDU

‘Zonguldak Kömürspor beni Onur Eriş yaptı. Bende iki Şampiyonluk  yaşatarak çok şey kaktım. Zonguldak’ı asla unutmam” diye konuşan Onur Eriş şunları söyledi: "Zonguldak Kömürspor’a 19 yaşında geldim. Uzun süre  gururla hizmet ettim. Zonguldak Kömürspor bize çok şeyler kattı. Çok şeyler  kazandırdı. Bizde elimizden geldiğince  katkı vermeye çalıştık. Güzel bir serüven oldu. Güzel bir macera yaşadım. Ben geldiğim günden bu güne kadar takıma katkı koymak için elimden gelen mücadeleyi  verdim. Terimin son damlasına kadar akıttım. Eksik olmuştur, az olmuştur. Herkesin tartışacağı konu. Ben bu takımın başarısı için elimden geleni yaptım. İki şampiyonluk yaşadık. İki kupa kaldırdık. Amatör kümeden profesyonel lige çıkmasında benimde katkım varsa  ne mutlu bana. Burada acı, tatlı günlerimiz oldu. Sıkıntı çektiğimiz günleriniz oldu. Çok mutlu olduğumuz günlerde oldu.  Nasip buraya kadarmış. Zonguldak benim ikinci memleketim. Bursa’da doğrum ama Zonguldak’lı oldum diyebilirim. Burada çok dostum, arkadaşım var.  Zonguldak’ın yeri bende bambaşka. İnşallah Zonguldakspor’u daha iyi yerlerde görürüz.”

ZONGULDAK BENİ SEVDİ, BENDE ZONGULDAK’I SEVDİM

Zonguldak’ı çık sevdiğini ifade eder Onur Eriş,” Zonguldak halkı bana sahip çıktı. Sürekli destek oldu. Yönetim kurulumuz olsun, taraftarımız olsun, hocalarımız olsun  bana sürekli destek oldu. Zonguldak beni sevdi, bende Zonguldak’ı sevdim. Bende emeği olan herkese  teşekkür ediyorum. Burada yaşadığım şampiyonlukları asla unutmayacağım. Zonguldak’tan kötü bir şekilde ayrılmıyorum. İyi hisler ve duygular besleyerek ayrılıyorum. Zonguldak benim ikinci evim. Her zaman gönlümde yeri ayrı olacak. Bizi her zaman destekleyen  taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bu takımın iyi günde kötü günde her zaman yanında olsunlar.”

 İNSANLARI MUTLU ETTİK

Zonguldak Kömürspor’daki kariyeri boyunca 100’dan fazla müsabakada forma giydiğini, bu süre zarfında iki maçı asla unutamadığını belirten Onur, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Zara ve Kızılcabölük maçlarını asla unutmayacağım. Biri BAL liginden üçüncü lige çıktığımız, diğeri üçüncü ligden ikinci lige çıktığımız final maçları.   Bu maçları şampiyonluk maçı olduğu için değil de, insanları mutlu ettiğimiz için asla umutmayacağım.  Ankara ve  Çanakkale’ye  kilometrelerce yol gelip bizi desteklediler. Son düdükle birlikte  sevinçten göz yaşları döktüklerini, sahaya girerek bizleri umutlarına almalarını asla unutmayacağım. Şampiyon olduğumuz zaman Zonguldak halkının mutluluğu ve sevinci şu an bile gözümün önüne geliyor.”

KISMETTE VARSA DÖNERİM

Kısmette varsa  ileride bir gün tekrar Zonguldak Kömürspor ile yollarının  kesişebileceğini  ifade eden Onur ‘Kaderimizde ne varsa onu yaşarız’  diyerek  şunları söyledi, "Zonguldak Kömürspor’daki misyonumu  başarı ile tamamladığımı  düşünüyorum. Kulübe para kazandırdım. Kulübün menfaatleri  doğrultusunda ayrılıyorum. Kulübüme bir şeyler kazandırdığım. için Mutluyum. Bu kadar emek verdim, bu emeğin karşılığını aldım diye düşünüyorum. İki taraf için hayırlı olsun. İnşallah gittiğim yerde de başarılı olmayı hedefliyorum. Allah büyük, ilerde bekli yeniden bu büyük camia ile yollarım kesişebilir. Nasipten öteye gidilmez. Bu işler hiç belli olmaz. İlerde belki  dönüşte yapabiliriz. Samsunspor’dan başka takımlara da  gidebilirim.  Nasip işi. Allah bilir. Nasibimizde varsa yaşayıp göreceğiz. Bu büyük camiayı  asla unutamam. Burası benim ikinci memleketim.

Zonguldakspor taraftarının büyüklüğü tartışılmaz. Her zaman takımımı desteklesinler. Ben bundan sonraki dönemde başarılar diliyorum.”

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi