Türkiye Liglerinde Korona Virüs ile ertelenen  futbol müsabakaları  12 Haziran’dan itibaren  yeniden  start aldı. Öncelikle Süper lig ve  1. Lig maçları başlatıldı. 2-3 ve  BAL ve Süper Amatör Küme maçlarının ise  yeniden başlayıp yağlamayacağı konunda  kesin bir açıklama bekliyorlar. TFF, İkinci ve Üçüncü ligin  müsabakalarının kesin olmamakla birlikte 18 Temmuz’da başlayacağını açıklamıştı. 

Türkiye Futbol Federasyonu ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği, Riva'da bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF Başkan Vekilleri Erhan Kamışlı, Yılmaz Büyükaydın ve Ali Düşmez, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, Yönetim Kurulu Üyesi Selim Soydan, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can, Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Günaydın ve Celil Hekimoğlu katıldı.

Toplantıda, TFF Yönetim Kurulu tarafından 13 Mayıs tarihinde şimdilik kaydıyla 18 Temmuz'da başlatılması kararlaştırılan TFF 2. ve 3. Lig müsabakaları ile ilgili hazırlıklar ve uygulamalar değerlendirildi.

ÇOĞUNLUK İSTEMİYOR

Toplantıda ikinci ve üçüncü lig  takımlarının yüzde 90’ının maçların oynanmaması istediği  öğrenildi. TFF Bu konuda kulüplerden yazılı görüş isterken kesin kararın önümüzdeki günlerde  açıklanması bekleniyor.

Öte yandan ikinci ve üçüncü lig kulüpleri ise  kararın bir an önce açıklanmasını beklediklerini  TFF’ye bildirdiler.

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi