İkinci Amatör Küme takımlarından Kdz Ereğli Spor Kulübü (KES) yazılı bir basın açıklaması yaparak Corona virüs nedeni ile ertelenen liglerin en sıkı sağlık tedbirleri ile yeniden oynatılmasını talep etti. 
Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı, Sağlık Bakanı, Spor Bakanı, TFF Başkanı ve Sağlık Kurulu’na bu talebin iletilmesi için Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Genel Başkanı ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez önderliğinde tüm ASKF’lerin de destek olması gerektiğine vurgu yapıldı. Kulüpten yapılan yazılı açılama şu şekilde;

‘Kdz Ereğli Spor (KES) Kulübü olarak son günlerde dünya ve ülkemizi saran Corona virüs nedeni ile ertelenen liglerimizin akıbeti hakkında fikir belirtmek için yazılı bir açıklama yapma gereği duymuş bulunmaktayız. Dünyayı ve Ülkemizi etkisi altına alan Corona Virüs nedeni ile zor günlerden geçmekteyiz. Corona virüs futbolu da etkisi altına alarak bizleri en çok sevdiğimiz işimizden şimdilik ayrı bırakmıştır. Lakin bu durumun sağlığımız için alınan tedbirler kapmasında olması, üzüntümüzü bir nebze olsun azaltmaktadır. 
Çünkü biliyoruz ki devletimiz milletini düşünen ve “Devlet - Millet El Ele, Daha Sağlıklı Günlere” inancına hakimdir. 
Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, olmak üzere bu süreçteki mücadelesi ile dünyaya örnek teşkil eden Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, sporun ve sporcunun yanında yer alan Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol  Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir  ve Bilim Kurulu Üyelerinden beklentimiz liglerimizin en sıkı sağlık tedbirleri kapsamında oynatılmasıdır. 
Olası tedbirler kapsamında liglerimizin oynatılamaması gibi bir durumda ise biz amatör spor kulüpleri olarak maddi ve manevi büyük bir yıkım içerisinde olacağımız aşikardır. Gençlerimizin adaptasyon sorunun yanında, biz idarecilerin ise yaşacağı üzüntü büyük olacaktır. Tüm bunların yanında yine ortaya atılan liglerin mevcut haliyle tescillenmesi bir çok takım adına hak ihlaline vesile olacaktır. Bir sezon boyunca tüm takımlar hazırlıklarını yapmış, maddi ve manevi birçok harcamaya imza atmışken liglerin yarı kalması ile olduğu şekilde tescil edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Yaşanacak hak kayıpları ise yıllarca sarılamayan futbolda derin yaralara sebep olacaktır. 
Bu tüm bu hususlar göz önüne alınarak Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Genel Başkanı ve TFF Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Düşmez önderliğinde yine tüm ASKF Başkanlarının liglerin oynatılması adına fikir beyan edeceğine inancımız tamdır.” İfadelerine yer verildi

Editör: Haber Merkezi