Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez 81 ilde  ASKF Başkanları ve Futbol İl temsilcilerine  gönderdiği yazı ile alınan yeni tedbirler hakkında bilgiler verdi.

Yazıda U19 takımlarında 2005 doğumlu sporların oynayamamağı ve 

Bu yaş kategorisi  futbolcuların lisanslarının vize ve  filiz işlemlerinin yapılamayacağı bilgisi yer aldı.

 Zonguldak  Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir, Genel merkezden gelen yazıyı tüm kulüplere ilettikleri ve  bilgi verdiklerini söyledi.

TASKK Başkanı  Ali Düşmez tarafından gönderiler yazıda şu bilgilere yer verildi,” “Bilindiği  üzere  13 Mart 2020 tarihli duyurumuzda yerel liglerimizde Büyükler kategorisi ve U19 kategorisi müsabakaları hariç tüm altyapı kategorilerinde müsabakaların oynanmayacağı kararı verilmişti.

U19 kategorisinde 2004 ve daha büyük doğumlu futbolcuların oynadığı dikkate alındığında 2005 ve daha küçük doğumlu futbolcular 2019-2020 sezonunda futbol oynamayacaktır.

Bu nedenle resmi müsabaka oynamayacak olan 2005 ve daha küçük doğumlu sporcuların Vize ve Filiz lisans işlemleri ikinci bir talimata kadar durdurulmuştur. Bilgilerinize rica ederim”  denildi.

ASKF Başkanı Kemal Demir,  TFF ve TASKK tarafından  alınan her türlü kararı  titizlikle uyguladıklarını  belirterek tüm kulüplerin bu kararlara uymasını istedi.

18 Mart Çanakkale Zaferini de kutlayan Demir, şu düşüncelere yer verdi,” 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 105. yıl dönümünde bize bu toprakları vatan kılan, şanlı destanımızı tarihe 'Çanakkale Geçilmez' diye kazıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi sonsuz şükran, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bağımsızlığımızı kazandığımız Milli Mücadelemize ilham kaynağı olan, vatan sevgisiyle gözlerini kırpmadan canlarını ve kanlarını feda eden Çanakkale kahramanlarımız, geleceğimize ışık tutmaya ilelebet devam edecektir.”

İfadelerine yer verdi.

H>ABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi