Ak Parti Zonguldak Milletvekili  Hamdi  Uçar, Zonguldak’a yeni Stadyum  kazandırması konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kanal Z Genel Yayın yönetmesi Simge Kırlı’nın hazırlayıp sunduğu ve Cumartesi akşamı  ekranlara gelen ‘ Günün  Konusu’ programına  konuk  olan Uçar, önemli açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda gündeme gelen yeni stadyum konusuna açıklık getiren  Uçar, Zonguldak’a stadyum  kazandırma çalışmalarını devam ettiğini belirterek şu bilgilere yer verdi,” Zonguldak’a yeni stadyum  kazandırma  çalışmamız sürüyor. Yeri  Elvan Pazarcık  değil. Başka bir yer üzerinde  çalışıyoruz. Bizim  hedefimizde  mevcut stadyumumuzu korumak var.  Orası  Şehir Merkezi yakın.Bölge insanımızın sportif faaliyetlerini  yapabileceği,bir takım etkinlikleri ve faaliyetlerin yapılabileceği yer olarak kalacak. Oraya binalar falan dikip  beton yığınına  dönüştürmeyelim. Tribünleri biraz daha  stadyuma yaklaştırıp butik stat yapabiliriz. Bu şekilde Hastane  altındaki yolu da biraz genişletebiliriz. Karaelmas Kemal Köksal stadyumu mini butik stat olarak kullanımda kalsın. Okullara yakın, insanlar rahatlıkla giip sporlarını yapabiliyor Küçük sportif faaliyetlerimiz orada yapılabiliriz. Ama biz Zonguldak’a yeni bir stadyum kazandırmak istiyoruz.Yeri  Elvan Pazarcık olmayacak. Başka bir yer üzerinde çalışıyoruz. Yeni stadyumun yerini  ilerleyen günlerde paylaşalım. Orası ile ilgili bir çalışmamız var. Spor Bakanımız ilimize gelecekti. Yatırımları açıklayacaktı. Ancak pandemi dolayısı ile bu ziyaret  gerçekleşemedi. İnşallah  önümüzdeki günlerde Bakanımızı bir kez daha  davet edeceğiz. Yeni stat ile ilgili çalışmamızı sunacağız. İnşallah Zonguldak’a yeni bir stat kazandıracağız. Bunu yaparken  mevcut stadı  da koruyacağız”

HABER: ESRA AYDIN

Editör: Haber Merkezi