Zonguldak’ta Bayanların güreş sporlarına ilgisi her geçen gün artıyor. 
Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde  oluşturulan Bayan Güreş takımı  antrenmanlarına  sıkı bir şekilde devam ediyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörlerinden Nurettin Yıldırım nezaretinde çalışmalarına  devam eden Bayan Güreş takımı, önümüzdeki ay yapılması planlanan  müsabakalara en iyi şekilde  hazırlanıyorlar.
Güreş sporunun kuvvete odaklı erkek sporu olarak görülmesinin yanlış olduğunu belirten antrenör Nurettin Yıldırım, güreşin teknik ve zekaya dayalı bir spor olduğunu belirterek şunları söyledi;” Minik, yıldız ve  genç sporcuların katılımı ile antrenmanlarımız devam ediyor. Pandemi kurallara uyarak  haftanın belirli günleri çalışıyoruz. Bu spora  bayanların ilgisi her geçen gün artıyor. Kurduğumuz bayan takımı ile  müsabakalara katılacağız. Çalışmalarımız sürüyor. Devletimiz spora ve sporcuya büyük önem veriyor. Milli olan sporcular  birçok okula burslu  girebiliyor. Güreş bir zeka sporudur. Güreşte 370’den fazla teknik var. Bu teknikleri maçlarda uygulamak bir zeka işidir. Uygulayacağın bir  teknikle kendinden güçlü rakibi yenebilirsin. Biz bu spora meraklı gençlerimi bekliyoruz.” Dedi
HABER: ERCAN AYGÜN


Editör: Haber Merkezi