Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kozlu Su Sporları Merkezi tarafından açılan temel   Yelken eğitim  kursu tamamlandı. Kursa katılan  ve başarılı olan miniklere sertifika verildi. 6-10 kaş çocukların katıldığı   kursta   verilen eğimiz  sonrası  minikler  yelken kullanabilecek konuma geldiler.Zertifika dağıtım törenine Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Gençlik Merkezi Müdürü  Hamza Gök, Kozlu Su Sporları  Merkezi  Tesis  amiri  Bilge Kılıç,  Zonguldak Yelken Kulübü Başkanı ve Yelken il temsilcisi Ümit Yönet ve  çocukların aileleri katıldı;”

 Faaliyetleri kakında bilgi veren, Zonguldak Yelken Kulübü Başkanı ve Yemken il temsilcisi Ümit Yönet

amaçlarının çocuklara su sporlarını sevdirmek olduğunu belirterek şunları söyledi”  Zonguldak’a bu tesisin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımıza suyu ve su sporlarını sevindirmek için  çalışmalarımız sürüyor. Açtığımız kursa 6-10 yaşındaki minikler katıldı.  Yelken  kullanabilmeleri için temel bilgileri öğrettik. ben su sporlarına  meraklı tüm vatandaşlarımızı bekliyorum” 

CEZİHP HALE GETİRMEK İSTİYORUZ

Kozlu Su Sporları  Merkezi  tesis  amiri  Bilge Kılıç  ise  amaçlarının  vatandaşları su sporları  sevdirmek olduğunu belirterek şu bilgileri verdi;” Kozlu su sporları merkezi yaklaşık 2 yıldır faaliyet gösteriyor. Burayı canlandırmak  ve cazip hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızı su ile, su sporları ile tanıştırmayı amaçlıyoruz. Geçtiğimiz sene kano ve su altı sporlarında faaliyet verdik. Su altı derslerini bu sene pandemi dolayısı ile veremedik. Faaliyetlerimiz açık alanda devam ediyor. Kano ve yelken branşında faaliyetler devam ediyor. Açık hava sporları için pandemi sürecinde  pek fazla risk grubunda yer almıyor. Biz sosyal mesafe ve diğer  konularda  kurallara zaten uyuyoruz. Su sporları ile ilgili kulüplerimizi buraya davet ediyoruz. Bu tesislerden faydalanmalarını bekliyoruz. Tesis  kullanıma çok kullanışlı. Yelken  kursunda 12 saatlik ilk eğitimi tamamlandı. Kano ve yelken kursuna katılmak isteyenleri bekliyoruz”

HABER: ERCAN AYGÜN


Editör: Haber Merkezi