Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nda İFET (İlkokul Fiziksel Etkinlikleri) düzenlendi. Zonguldak Merkez’e bağlı 22 ilköğretim okulunun katılımıyla gerçekleşen etkinlikliğe öğrencilerin katılımı yüksekti. 22 ilköğretim okulundan yaklaşık 700 gencin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte gençler koordinasyon parkurunda yarışarak hünerlerini gösterdi. Öğrenciler parkurda takım halinde ve bireysel şekilde yarışma imkanı buldular. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü antrenörlerince yıl içerisinde gerçekleştirilen ilkokul fiziksel etkinlikleri ile sahada yarışan öğrencilerin heyecanı ve mutlulukları görüldü.

Kondisyon parkurunda yarışan ilköğretim okulu öğrencilerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı gençlik merkezi liderleri ve gönüllü gençlerle birlikte geleneksel oyunları oynadık.

Çember, 9 taş, halat çekme, ip atlama, çuval yarışı oyunlarının yer aldığı oyun istasyonlarımızda öğrenciler kaynaşarak oyunları oynadı. Ayrıca öğrenciler veliler ve öğretmenler istasyonlardaki oyunları oynayarak geçmişler oyunları tekrar oynama imkanı buldular.

Editör: Haber Merkezi