İstanbul Zonguldaksporlular Derneği, Zonguldakspor'un birinci ligde fırtına gibi estiği yıllarda giydiği formaları yeniden tekrar gün yüzüne çıkartıyor.

Eski günleri hatırlatan İstanbul Zonguldaksporlular Derneği nostaljik formalarını tanıttı.

İstanbul Zonguldaksporlular Derneği yönetim kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Koray Atalı, şu ifadelere yer verdi"

Kuşkusuz Zonguldakspor’un en önemli özellikleri, hemen her bir parçasının taşıdığı anlam ve kulübün derin bir maneviyata sahip olmasıdır. 

Kesintisiz 14 yıl boyunca sayısız başarılara imza atan, o zamanın adıyla 1. Ligde (Türkiye Süper Ligi) yer alan Kırmızı Lacivertli kulübümüz, şehrimizi ve taraftarlarımızı oldukça gururlandırmış ve mutluluk kaynağı olmuştur.

Mazi iyisi ve kötüsüyle bizimdir, yaşatılmaya çalışılmalı ve yeni nesillere aktarılmalıdır. Sportif başarı ya da başarısızlık gözetilmeden geçmişine sahip çıkmak biz önder Zonguldaksporluların görevidir.

Formalar basit giysiler değildir. Onlar; mazinin izlerini bulacağımız, giyildikleri dönemi yansıtan adeta anıların aynasıdır.

Bu bağlamda daha önceki senelerde başladığımız ve 1983-1984 nostalji formamız (TTK reklamlı) ile açılışını yaptığımız Zonguldakspor Nostalji Formaları şehrimize, şimdi de 1981-1982 ve 1982-1983 yıllarında giyilen nostalji formamızla (Zihni reklamlı )devam ediyoruz."

Haber: Ercan Aygün

Editör: Haber Merkezi