Perşembe Belediyespor’un merhum Başkanı İsmail Hakkı Durdu anısına bu yıl ikincisi düzenlenen futbol turnuvasında 3 hafta geride kaldı. Turnuvaya 15 takım katılıyor. Çekilen kura sonucunda her grupta 5 takım olmak üzere (A B ve C) 3 grup oluşturuldu. Turnuvada tüm maçlar takımların isteği üzerine her hafta Pazar günü oynanıyor. Müsabakalar hava şartlarından dolayı 35’er dakikalık 2 devre üzerinden yapılırken , devre arasında ise 10 dakikalık mola veriliyor. Takımların kaleciler dahil 4 oyucu değişikliği yapma hakkı var. Geçen yıl birincisi düzenlenen turnuvada şampiyon Camiliköyspor olmuştu. Turnuvada şampiyon olan takıma 3.500 TL ve kupa, ikinci olan takıma 1.000 TL ve kupa , üçüncü olan takıma da kupa verilecek. Ayrıca turnuvanın en iyi kalecisine ve gol kralına da ödül verilecek. Zonguldak, Bartın ve Karabük İllerindeki 1.nci amatör ve süper amatör liglerde futbol oynayan futbolcular da turnuvadaki takımlarda yer alıyor. Ligden çekilen Tasmacıspor’un yerine turnuvaya Kerimler Doğuşspor katıldı. 
23 Haziran 2019 tarihinde başlayan turnuvada geçen hafta Pazar günü (7 Temmuz 2019) gruplarda üçüncü hafta müsabakaları oynandı. Gruplarda oynanan maçların ardından A Grubunda 1 maç eksiğiyle Koramanlarspor, B Grubunda 1 maç eksiğiyle Keçecioğluspor, C grubunda ise Çalçaspor liderlik koltuğunda oturuyor. Turnuvada dördüncü hafta maçları 14 Temmuz 2019 Pazar günü oynanacak. 
Diğer taraftan grup maçlarında son iki haftaya girilen turnuvada heyecan artıyor. Grup maçlarının ardından gruplarında (A,B,C) 1.nci ve 2.nci sırayı alan 6 takım direkt olarak eleme grubuna çıkarken en iyi 3.ncü olan iki takım da (puan ve averajına bakılarak) eleme grubuna dahil edilecek. Böylece eleme grubuna toplam 8 takım çıkmış olacak. Daha sonra eleme grubuna çıkan 8 takım kura çekimi ile eşleştirilerek çeyrek final, yarı final ve final maçları oynanacak. 
Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam turnuva ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Perşembe Belediyespor’un merhum Başkanı İsmail Hakkı Durdu anısına birincisi geçen yıl gerçekleştirilen ve bu yıl ikincisini düzenlenen futbol turnuvasını bundan sonra geleneksel hale getireceğiz. Yaz aylarında beldemizin sosyal, kültürel, sportif yaşamını renklendirmek, bölgemizdeki sporseverlere futbol heyecanını yaşatmak, kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını istediğimiz gençleri spora yönlendirmek amacıyla düzenlediğimiz turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diliyor, centilmence maçlar oynanmasını temenni ederken, tüm sporseverleri de maçları izlemek üzere Perşembe Şehir Stadımıza davet ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi