Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir, 2. ve 3. Kulüplerini kapsayan  alt lig temsilcileri ile video konferans yöntemi ile görüşme yaptı. Görüşmede   korona virüs salgını sebebiyle ertelenen liglerin durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu

Görüşmede .Süper Lig ve TFF 1. Lig’de maçların kaldığı yerden oynanması konusunda fukur  birliğine varıldı.
TFF 2 ve 3. Lig Kulüpler Birliği ve GMG Kırklarelispor Başkanı Volkan Can  Alt lig kulüplerinin ortak kararını iletti. Kulüplerin  büyük bir çoğunluğunun  kalan maçları oynamak istemediğini ileten  Can, "Tavsiyemiz, 2 ve 3. Lig'de gruplarında lider olan takımlar direkt bir üst lige çıksın. 2 ile 9. sıra arası takımlar play-off oynasın, küme düşme kalksın. Hedef en az maç sayısıyla 2 ve 3. Ligi bitirmek"  ifadelerini kullandı.


2 ve 3.  Lig kulüpleri olarak  korona virüs  riski  devam ettiği için ligin geri kalan maçlarını oynamak istemediklerini yetkilileri ilettiklerini belirten 
Volkan Can şu ifadeler yer verdi  “Biz, pandemi dolayısıyla alt liglerde ligin geri kalan kısmının devam etmemesi yönünde tavsiye verdik. TFF’nin yayınladığı Sağlık Protokolü’nü 2 ve 3.Lig’de uygulamak çok zor. Salı günü Bilim Kurulu 2 ve 3.Lig ile ilgili kararını verecek."

ELMAS 4 PUANLA KAÇIRDI

Salı günü  yapılacak toplantıda kulüplerin isteği doğrultusunda karar çıkarsa ve kalan maçlar oynanmazsa   Beyaz grupta lider durumda bulunan  Samsunspor 1. lige yükselmiş olacak. Şu anda 10'uncu basamakta bulunan temsilcimiz Zonguldak Kömürspor ise eğer 9’uncu basamakta  olsaydı Play-Off oynanmaya hak kazanacaktı.
2 ve 3 Ligler için bu planlama konuşulurken, kulüpler salı günü açıklanacak olan son kararı merakla bekliyor.
2 ve 3. Lig kulüp temsilcileri ise liglerin bu planda şekilleneceğini tahmin ettiklerini belirterek geri kalan maçların oynamayacağını   ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi