TFF İkinci Lig Beyaz Grupta mücadele eden zonguldak Kömürspor, hafta sonunda  Trabzon deplasmanında oynayacağı Hekimoğlu maçı hazırlıklarına başladı. Üst üste kendi sahasında oynadığı 2 maçtan 5 puan kaybeden kırmızı-Lacivertli futbolcular, Trabzon deplasmanından iyi bir sonuçla dönerek telafi etmek istiyorlar.

 Kısa zaman içinde yeniden toparlanarak  başarılı sonuçlar almaya başlayacaklarını belirten Teknik patron Serkan Afacan, futbolcuları ile yaptığı  toplantıda  onlara bazı uyarılarda bulundu. 

Antrenman sorası açıklama yapan Afacan, öncelikle Fırat’ın doğusuna  yapılan Barış Pınarı Harekatına  katılan Türk Askerlerine başarılar dileyerek  şunları söyledi” Öncelikle Türk askerlerimizin Suriye’de başlattığı operasyonda başarılar diliyorum. Allah onları korusun Ayaklarına taş değdirmesin.”

RAKİPLER  BİZE ÖNLEM ALIYOR

Hacettepe maçında üstün oynamalarına rağmen Pozisyon üretmekte zorluk çektiklerini anlatan  Afacan,  müsabakayı şu şekilde değerlendirdi;” Maçın tamamında  üstün oynayan taraf bizdik. Ama daha önceki maçlara göre   gol pozisyonu üretmekte güçlük çektik. Biz ligde şu ana kadar 7 maç oynadık. Tüm rakipler bizim oynadığımız oyunu bozmaya, iyi oyunumuza  karşı kendilerinin bir oyun felsefesi olmadan mücadele etmeye  çalışıyorlar. Bizde bu tedbirlere karşı daha farklı opsiyonlar ve koşulları yerine getirerek  pozisyon üretme seçeneğini kullanacağız.”

İKİNCİ MAÇLIK PERİYOTTA BEKLENTİNİN ALTINDA KALDIK

Lige 4 maçlık periyotlar  üzerinden baktıklarını belirten Afacan, ilk 4 maçlık periyotta başarılı olduklarını, ikinci 4 maçlık periyotta ise biraz bocaladıklarını  ifade ederek şöyle konuştu,” İlk 4 maçta 1 yenilgi, 2 galibiyet 1 beraberliğimiz var. İkinci periyotta  ise Sancaktepe deplasmanında aldığımız bir galibiyet var. Daha sonra evimizde oynadığımız maçlarda 1 yenilgi, 1 beraberliğimiz var.  İkinci periyotun son maçı ise Trabzon deplasmanında Hekimoğlu  oynayacağız. Hekimoğlu maçından puan yada puanlar alarak ikinci periyotu  kapatmak istiyoruz. Bunu başardığımızda ilk 4 maçlık  başarının  ikinci 4 maçta da göstermiş oluruz. Futbolcularımız bunu yapacak güçteler.”

MODERN FUTBOL OYNAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Modern futbol oynamaya ve  çok pas yapmaya çalıştıklarını belirten Afacan, zeminin   bozuk olmasından dolayı ve rakiplerin  oyunlarını bozmaya yönelik mücadele etiklerini dile getirerek şunları söyledi” Sahamız Türkiye’nin en kötü zemini olan sahalardan biri. Takımımız  belki bu liglerde futbol oynamaya,pas yapmaya, modern futbol oynamaya çalışan nadir takımlardan biri.  Dolayısı ile bu sahada bunları yaparken zorluk çekiyoruz. Rakiplerimizde  geldiği zaman bu sahada oynuyor ama  onlar bizim oyunumuzu  bozmak üzere mücadele ediyorlar. Defans yapıyorlar. Bu  bozuk sahada onların işine geliyor. Saha bozulmasın diye zaman zaman Çaycuma  ve Devrek’e gidiyoruz. Buda gidip gelmelerde  oyuncularımızı sıkıntıya sokuyor. Bu tür sıkıntıları çekiyoruz ama bunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz”

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi