TFF İkinci Lig Beyaz Grupta yer alan Zonguldak Kömürspor’lu futbolcular, gerçekten zor şatlarda büyük bir  fedakarlık göstererek  bu şehri başarı ile temsil etmeye  çalışıyorlar.

 Ne  antrenman sahası, ne  konaklayacak tesisi, nede  maç oynanacak düzgün sahası  olun  Kırmızı-Lacivertli futbolcular, milyarlık bütçe ile kurulmuş, her şeyi  dört dörtlük olan takımlara kafa tutuyorlar.

 Pazar günü oynayacakları Hekimoğlu Trabzon maçının son hazırlığını  dün yapan futbolcuların  amatör takımları andıran hali  bir kez daha gözler önüne serildi.  

Futbolcular  saat 14.30’daki  antrenman için  Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda toplandılar. Ev tutan futbolcular evlerinden, DSİ misafirhanesinde kalan futbolcular da  misafirhane’den   sivil kıyafetleri  ile ayrı ayrı  stada geldiler.

Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu Kapalı tribünlerin altında bulunan soyunma  odasında antrenman malzemeleri giydiler.

16 Kişilim minibüse 26 kişi bindi. Bazı futbolcular ayakta  kaldı.

 Fener sentetik sahada yapılan antrenman sonrası  tekrar stadyumdaki soyunma odasına gelen futbolcular duşlarını alarak sivil kıyafetlerini  giydiler. Soğuk ve yağmurlu havada ıslak saçlarla  evlerinin veya misafirhanenin yolunu tuttular.

 Başlıkta  attığımız ‘Profesyonel liglerin amatör takımı ‘ sözümüz futbolculara değil. 

Onlar il dışından gelip bu zor şartlarda  bu şehri  başarı ile temsil ediyorlar. ‘ Tesis yok, saha yok, para yok’ demiyorlar. Profesyonelce işlerini yapıyorlar.

Puan cetvelinde belki daha iyi yerde olabildiler, ama sezon başı küme düşer  denilen bu takım bu şehri bu  şartlarda en iyi şekilde temsil ediyorlar. 

Hepsine helal olsun diyorum.

Türkiye Profesyonel Liglerine baktığınız  zaman  tesis bakımından en fakir takım Zonguldak Kömürspor,

Çarşamba günü oynanan Hacettepe maçı  Etimesgut Belediyesi   stadyumunda oynandı. Maça gidenler tesisleri gördü. Her yere Belediye veya Spor Bakanlığı  tesis yapıyor, stat yapıyor. Bizde  ise  antrenman sahasını geçtik,  il sınırları içinde Profesyonel maç oynanacak  UEFA standartlarında doğru dürüst  bir saha yok..

Fazla söze gerek yok.Fotoğraflar her şeyi anlatıyor..

 Belki bir yetkili görür de bu takıma tesis konusunda destek olur diye  dikkat  çekmek istedik.

(Haber : Ercan Aygün)

Editör: Haber Merkezi