Zonguldak'ta  ikinci amatör küme maçında son yıllarda eşine rastlanmayan bir olay yaşandı. Merkez grubunda  mücadele eden 

Güvenlikgücüspor ile Kozlu Taşkömürüspor hafta sonunda Fener  sahasında karaşı karşıya geldiler. Maçın  65'inci Güvenlikgücüspor'lu futbolcu, sakatlık geçirdiği için yerde yatan  futbolcuya tekne attı.

Oyuncusuna  yaptığı sportmenlik dışı hareket sonrası çok kızan  Güvenlikgücüpor'ûn 60 yaşındaki tecrübeli antrenörü Yusuf Aydın, futbolcusunun lisansını yakarak takımdan uzaklaştırdı. Sporun centilmence yapılması gerektiğini belirten Yusuf Aydın,  ahlaksız  futbolcuları  kulüplerinde barındırmayacaklarını belirterek şöyle konuştu; " Biz kulüp olarak saha içinde centilmenlik dışı davranışlara, kasti  tekme atmalara  karşılız. Bu şekilde  davranın sporcularımıza gerekli cezaları verişyoruz.  Sporcum daha önce Terakkispor maçında  centilmenlik dışı haraket yapmıştı. Cezasını vermiştik. Taşkömürü ile oynadığımız maçı kim kazanırsa Play-Off oynayacaktı.Maçın başından sonuna kadar hakem  kötü bir yönetim sergiledi., Oyunu gerdi, bizim adamlarımızı 'Sizi atacağım' şekilde kelimeler konuşarak ortamı gerdi.

Araştırdığıma göre bu hakemin Kozlu İlçesinde öğretmenlik yapan biri. Kozlu’da öğretmenlik yapan bir hakemin Kozlu’nun takımının maçına verilmesi  doğru değildi. Bana göre bu maça verilmemesi lazımdı. Hakemin birinci dakikadan yanlı tutumundan dolayı 10 numarayla 8 numara sert müdahale içindeydi. En üzücü olay 65'inci dakikada yaşandı. Benim sporcum faul yaptı diye ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Oyundan çıkarken sportmenlik dışı bir davranışla yerde yatan  rakip sporcuya vurduğu için lisansını yaktım. Takımdan  uzaklaştırdım.Bundan önce de yine  sportmenlik dışı davranın bir başka sporcumun lisansın yakmıştım. Ben böyle şeylere karşıyım. Futbol  sahada oynanır. Yenmekte var yenilmekte. Ama biz centilmenlik dışı  davranışları kim yaparsa yaptım  karşıyız. Rakip takım antrenörünü de  ortamı gerdiği ve agresif hareketlerde bulunduğu için kınıyorum. Maçı çığırından çıkartan  Hakem arkadaşların da maçı maç gibi yönetmeleri gerekir" dedi.

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi