Türkiye Futbol Federasyonu İkinci Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, hafta sonunda kendi sahasında oynayacağı Konya Anadolu Selçuk maçı hazırlıklarına başladı.
Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda yapılan antren öncesinde  futbolcuları ile  bir toplantı yapan Teknik Patron Cahit Terzi, Urfa maçında alınan galibiyetten dolayı rehavete kapılmamalarını, aynı ciddiyetle hafta sonunda oynayacakları Konya Anadolu Selçuk maçında  kazanarak çıkışa geçmek istediklerini  anlattı.
Konuşmanın ardından düz koşu ile başlayan antrenman yenileme çalışması ile devam etti. Son bolümde ise yarı sahada çift kale maç  yapıldı.
SELÇUK MAÇI ÇOK DAHA ZOR OLACAK
 Takımın son durumu hakkında gazetecilere  açıklamalar yapan Teknik Patron Cahit Terzi, Konya Selçuk takımı ile çok zor bir maç oynayacaklarını belirterek şöyle konuştu” Futbolcularınla yaptığı konuşmada  Urfa maçı galibiyetinden dolayı onları kutladı.  O maçı unutmalarını ve hafta sonunda oynanacak. Konya Anadolu Selçuk maçına odaklanmalarını istedim. Rehavete kapılmamalarını söyledim. Güçlü bir rakibi deplasmanda yendik. Ama o maç geride kaldı. Önümüze bakmalıyız. Hafta sonunda kendi sahamızda Urfa maçından daha zor bir maça çıkacağız. Rakibimiz Konya Anadolu Selçukspor, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veriyor. Bize ters gelen bir takım. Konya Selçuk maçı Urfa maçından daha zor olacak. Urfa maçının değeri  o maçta alacağımız galibiyetle  taçlanacak. Yenersek daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Tüm hedefimiz Konya Anadolu Selçuk maçını kazanmak üzerine olacak.”
RÜZGAR NEREYE  ESERSE
Amaçlarının öncelikle ligde kalmayı  garantilemek olduğunu  anlatan Terzi, her hafta galip gelmeye çalışacaklarını ifade ederek  sözlerine şöyle devam etti ” Aldığımız Urfa maçından sonra Play-Off  gibi bir düşüncemiz şu anlık yok. Şu  an ilk hedefimiz ligde kalmayı garantilemek. Çünkü  bir galibiyetle  üstlere çıkıyorsun, bir yenilgi ile de altlara iniyorsun. Öncelikle  yerimizi garanti altına almalıyız. Her maçımıza galip gelmek için çıkacağız. Aldığımız galibiyetler sonunda o rüzgar bizi nereye getirirse oraya gideceğiz. Onun için alacağımız seri galibiyetlerle ligdeki yerimizi sağlama almalıyız. Sonra da   Play-Off olursa da  hedefimizi sonuna kadar kovalayacağız.
GENÇLER SABIR EDECEK  ADALETİMİZE  GÜVENSİNLER
 Tüm futbolcularına adilane şekilde hak edene forma verdiğini belirten Terzi, sözlerini şöyle sürdürdü” Son 6 maçtır yenilmeyen bir takım konumuna geldik. Kolay kolay gol  yemiyoruz. Daha öncede  söylemiştim, artık  kimse bizi kolay lokma görmesin. Bildiğiniz gibi ilk yarıdaki kadromuzda yer alan ve oynayan 4 futbolcumuzu  kaybettik. Önemli silahlarımız olan Onur, Şevket, Tahir ve Ercan takımdan ayrıldı. Giderlerin yerini gençlerle takviye yaptık. Güzel bir çıkış yakaladık. Tabi kadromuzda yer alan her futbolcumuz sabırlı olmalı. Gençleri alıp hemen ilk 11’de oynatamayız. Böyle bir mantıkla sahaya çıkarsak bu takım patlar. Onları yeri ve zamanı geldiği zaman 10 dakika, 5 dakika, 20 dakika, 45 dakika, bazen 90 dakika oynatarak  ayarı yapıyoruz. Onları hazırlıyoruz. Genç oyuncularımız  sabırlı olacak. Çalışacak. Bizim adaletimize güvenecek. Biz hep genç oynatarak bu takımı  tehlikeye atamayız. Ne kadar puan toplarsak bizim için  lig o kadar rahat geçer.  Biz  İsmail, Kaan, Rıdvan, Akif gibi gençlerimizi  zamanı ve yeri geldiği zaman oynatıyoruz. Cömert’i oynatıyoruz. Diğerlerini de oynatacağız.  Onları  hazırlıyoruz.  Zamanı geldiğinde   takımdaki yerlerini alacaklardır.  Sabır  ile çalışmaklarına deva etsinler. 
BAL’DA DAHA ÇOK TARAFTARIMIZ VARDI.
 Taraftarlardan artık bu  takıma sahip çıkmalarını ve destek olmalarını isteyen Terzi, sözlerini şöyle tamamladı,” Takım  şu anda iyi gidiyor. Ama bir eksiğimiz var. Biz BAL’da bile daha çok taraftara oynuyorduk. Taraftarlarımızın artık maça gelerek bizi desteklemelerini istiyoruz. Onların desteği oyuncularımıza  güç veriyor. Taraftarlarımız  küskünlükleri artık unutup  maça gelsinler ve takıma destek olsunlar”
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi