TFF 3. Lig 1. Grupta yer alan Diyarbekirspor’u şampiyon yaparak 2. Lige çıkartan Şenol Demir, sezonun sona ermesi ile birlikte  memleketi Zonguldak’a döndü. Spor muhabirleri  ile bir araya gelen Şenol Demir,  şampiyonluk macerasını  anlattı.
Hem kaptanlığını, hem de hocalığını yaptığı Zonguldakspor’dan  sonra   Diyarbekirspor’uda şampiyon  yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Şenol Demir, şunları söyledi” Ben Diyarbakır’a gittiğim dönemden itibaren yanımda oldunuz, bunun için teşekkür ediyorum. Çok zor bir süreç yaşadık. 28 hafta görev yaptık hemen hemen her maçta devam eden bir yarış vardı. Şükürler olsun ki sonunda güldük. Uzun süredir yapılamayan, başarılamayan şampiyonluk vardı. Direkt olarak çıkabilmek bizim için sevindirici oldu. Zonguldakspor’dan sonra takım kaptanlığını yaptığım Diyarbekir’i de çıkarmak benim için ayrı bir gurur verici. 
Her maç kritikti ve her maç birbirinden daha değerliydi. 90+’larda o golleri atmasaydık belki diğer müsabakaların önemi daha da azalacaktı. Kırılma olarak diyebileceğimiz çok sayıda maç var ama en önemlisi 2 defa geriye düştüğümüz ve 10 kişi kaldığımız Yeşilyurt maçı var. Son dakikalarda 3-3’e getirdik ve belki de bu 1 puan bizi şampiyon yapacak demiştim. Nitekim de öyle oldu. Diğer müsabakaların hepsinin de ayrı ayrı önemi vardı. Kızılcabölük maçında 90+4’te attığımız, Nevşehir karşısında 90+5’te bulduğumuz bir gol var. 28 maçlık bir serüven mutlu bitti. Zonguldak’ımızı bir Zonguldaklı olarak Diyarbakır’da en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum ve bunun gururunu yaşıyorum. Bizim için her şeyi söyleyebilirler ama bir Zonguldaklının nasıl durması gerektiğini Diyarbakır’da herkese göstermiş olduk.” 

GAFFAR MÜDÜRE VEFA

Şampiyonluk kupasını  Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Oktan’ın nazarine getiren ona armağan eden Şenol Demir, duygularını şöyle dile getirdi”
Gaffar Okkan sadece bizim için değil, Diyarbakır ve Türkiye için çok çok önemli bir isim. İlişkilerimiz çok iyiydi, beni çok seven bir insandı. O dönemde şampiyonluğu göremedi, şehit oldu. Sakarya maçına gittiğim zaman onun yanına gittim ve orada ona bir söz verdik, ‘Senin yanına inşallah Allah bana kupayla gelmeyi nasip etsin’ dedim. ‘En büyük hedefim, tekrar o kupayla beraber yanına gelebilmek’ demiştim. Nefes almadan geçirdiğimiz 7-8 aylık bir süreç var. O kupayı götürdük ve o huzuru, mutluluğu yaşadık. Gerçekten çok huzurlu bir ortamda. Bunu yapabilmek herkese nasip olmaz. Hem hoca olarak hem de futbolcu olarak Diyarbekirspor’da ve Zonguldakspor’da şampiyonluğum var. Bu benim adıma inanılmaz güzel bir durum. Çok mutluyum.”


ZONGULDAKLI HOCALARA GÜVENİN
Zonguldaklı hocalara  güvenilmesi gerektiğini belirten Şenol Demir,  sözlerine şöyle devam etti” Zonguldaklı insanlara güvenmek zorundayız. Eyüpspor’da Zafer Hoca bir takımı şampiyon yaptı, Diyarbakır’da biz, Barış Hoca burada ve başarılı. Bu insanlara biz güvenmeliyiz ki başarı gelsin. Herkesin kendine göre hedefleri var. Diyarbekirspor’la önümüzdeki günlerde bir görüşmemiz olacak. Devam etme durumumuz var gibi. Ama şartlar ne getirecek bilmiyoruz. 
2,5 milyondan fazla nüfusu olan bir futbol şehri. Biz özlemde vardı. Son haftalarda kritik dönemler oldu. Bir ara avantajı kaçırdık. Ama onun üzerine böyle bir şampiyonluk gelmesi, o insanları pandemi döneminde mutlu edebilmek benim adıma ayrı bir mutluluktu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 
KÖMÜRSPOR’U TEBRİK EDİYORUM

Son olarak Zonguldak Kömürspor’un bu sezon kısıtlı imkanlar içinde  ligde kalarak başarılı olduğunu belirten Şenol Demir, Başın Şeref ve oyuncularını tebrik ederek sözlerini şöyle tamamladı.  Şenol Demi şöyle konuştu “Zonguldakspor çok zorlu bir süreçten geçti. Bu kısıtlı imkânların dâhilinde burada görev yapanların hepsi bence başarılı. Şampiyon olmuş kadar önemlidir ligde kalmak. Çünkü 2. Lig zor bir lig. Eyüp ve Manisa takımı şampiyon oldu. Ortaya koyulan kadrolara ve maddi imkanlara baktığın zaman kolay bir iş değil. İmkanları koyacaksın ki şampiyon olabilesin. Tabi son maça kalmadan da kümede kalınabilirdi. Daha rahat geçirebilirlerdi. Tüm ekibi tebrik ediyorum.
(HABER: ERCAN AYGÜN)

Editör: Haber Merkezi