TFF İkinci Lig Beyaz  Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, düzenlediği basın toplantısında  takımın son durumu hakkında bilgiler verdi.
Geçtiğimiz Pazar günü oynanan Pendik maçında  gerek hakem hataları, gerekse tribünler ve saha içinde yaşanlar nedeni ile sıkıntı yaşadıklarını ifade eden  Öztürk, bir daha yaşanmaması için girişimlerde bulunduklarını belirtti.
ZONGULDAK’IN SABIKASI MI VAR ? 
Kulüp binasında düzenlenen  basın toplantısında  öncelikle  geçen hafta oynanan Pendik maçını değerlendiren Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, şu  ifadelere yer verdi”  Öncelikle  her hafta yapacağımız basın toplantısı ile taraftarımızı  bilgilendireceğiz. Pendik maçı ile başlarsak bizim her iç saha maçımıza 2 temsilci gönderiliyor. Deplasmana  gittiğimizde  rakiplere 1 temsilci görevlendirildiğini görüyoruz. Pendik sahasını futbolla ilgili olan çoğu insan bilir. Şartlar  özellikle deplasman takımları için çok sıkıntılı. Pendik sahasına ne girişte,ne tribünlerde, ne şeref tribününde, nede saha içinde kurallara uyulmuyor. Ne pandemi kuralları, ne misafir takım yönetimine ayrılan yer konusunda büyük sıkıntı yaşadık. Birde  sahada hakem faciası  yaşadığımız için puan alabileceğimiz maçtan  eli boş döndük. Ben burudan bir kez daha çağrı yapıyorum. Kurallara her takım uysun. Bundan sonra bu tür hatalardan dolayı  canımızın yanmasını istemiyoruz”
“BÜYÜK FİRMA ÇOK AMA ŞANLI FORMAMIMIZ  ÖNÜNDE REKLAM YOK”

Zonguldak’ta o kadar büyük firma varken, Madenci takımının  formasının önünde reklam olmamasının  son derece üzücü olduğunu belirten Öztürk, sözlerine şöyle devam etti.”Şuana kadar saha kenarına reklam konusunda sadece Asya Su ve Bediş Kuruyemiş destek verdi. Birçok takımın siyasetçileri takımı için reklamdan tutunda fazlasıyla destek getiriyor, uğraşıyorlar. Zonguldak milletvekillerimizden diğer siyasetçilerimiz takıma göğüs reklamı için uğraş vermelerini istiyoruz. Gerçekten koca şehirde reklam fakiriyiz. Zonguldak Türkiye’ye bakan bir şehir. Doğalgaz çıkıyor, kömürü çıkıyor. Ekonomisi her şeyiyle bu ülkeye hizmet etmiş bir şehrin takımının göğsünde bir reklam yok. Bu utanç verici bir durum. Bu reklam konusunda özellikle üstüne basa basa söylüyorum ve doğru olan neyse de söylemeye devam edeceğim. Bize Asya Su hem sırt reklamı verdi hem de iki tane saha reklamı verdi.  Birde Bediş Kuruyemiş reklam verdi. Bu iki firmadan reklam aldık. Zonguldak’ın en büyük firmaları bunlar. Eren Enerji,ÇATES, Yurtbay, Çanakçılar gibi  dünyada markası olmuş fabrikalara teklif getirdik. Ancak olumlu dönüş alamadık. Bu durum gerçekten çok üzücü.

5 VEKİLDEN DESTEK BEKLİYORUZ
Zonguldak Kömürspor’a reklam konusunda 5 Millet Vekilinden  destek beklediklerini ifade eden Öztürk şu ifadelere yer verdi ”Ben buradan tüm Milletvekillerime sesleniyorum, özellikle Ak Parti’nin 3 Milletvekiline sesleniyorum. Lütfen rica ediyorum Eren Enerji, ÇATES, Yurtbay, Çanakçılar MFA maske fabrikası Zonguldak’ın gururları. Sayın milletvekilleri bu takıma göğüs reklamı şart. Koca Zonguldak Kömürspor maça göğüs reklamı olmadan çıkıyor. Asya Su ve Bediş Kuruyemişten başka reklam veren yok her ikisine de Zonguldak Kömürspor ve kendi adıma teşekkür ediyorum. Eren Enerji, ÇATES, Yurtbay bunlar daha önce bize destek verdiler ama busene vermediler. Özellikle MFA maske fabrikası dünya markası oldu oda destek veremeyeceğini söyledi. Zonguldak Kömürspor’a destek gelmeyince bizde yönetim olarak zorlanıyoruz. Sonrada yönetim ağlıyor diyorlar. Milletvekilleri göğüs reklamı için Zonguldak Kömürspor’a destek vermesini bekliyoruz. Gerçekten koca şehirde reklam fakiriyiz’ ’dedi. 

VEKİLLERİ MAÇA  DAVET ETTİ


Zonguldak Milletvekillerinin 5’ini maçlarda davet eden Öztürk sözlerini şöyle tamamladı “Ben özellikle 5 milletvekillerimize sesleniyorum. Ben siyaset yapmıyorum. Benim tek derdim Zonguldak Kömürspor. Milletvekillerimizi maçlarda görmek istiyoruz. 5 milletvekilimizi maça gelerek yan yana görmek istiyoruz. Bu hareketleri Zonguldak’a bir hakimiyet getirir. Düşünce değişir. Vali, Emniyet Müdürü ve milletvekilleri maça geldiğinde sahada olan hakem bile etkilenir. Ama kimse olmayınca bu takıma hakem bile umursamaz, saten sahipsiz bir takım diyerek yanlış kararlar verebiliyorlar. Vekillerimizi  tribünde görmek istiyoruz”
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi