Konya’da 4-5 Mayıs 2018 tarihlerinde düzenlenen U-14 Türkiye Şampiyonasında  Türkiye ikincisi olma başarısını gösteren Sarayspor ekibi, kupa ile birlikte TÜFAD’ı ziyaret etti. TÜFAD’a yapılan ziyarette Sarayspor Antrenörleri Turan Altıntaş ve Hakan Sağlam, desteklerinden dolayı Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Birdal’a teşekkür ettiler. 

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Sarayspor Antrenörü Turan Altıntaş, gerçekleştirdikleri ziyaretlerin şampiyonluk turu olarak adlandırılmaması gerektiğini ifade ederek, şöyle  konuştu,” Bunlar vefa turları. Bizim biliyorsunuz Türkiye ikinciliği elde etmeden önce çeşitli destek taleplerimiz olmuştu. Bir tanesi de TÜFAD Başkanımız Ahmet Birdal hocamızdandı. O da bizi kırmadı. Gitmeden önce desteğini verdi. Konya’da tanıdığı arkadaşları ile irtibata geçerek bizim oradaki yemek problemimizi çözdü. Herkesin bu çorbada tuzu bulundu. Onlardan biri de Ahmet Hocamız oldu. Ahmet Birdal benim ilk hocamdır Zonguldak’ta. Onun destekleri ve yanımızda olması bizim için, kulübümüz için çok değerli. Ona bir kez daha desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.”

TÜFAD Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Birdal ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  başarılarından dolayı Turan Altıntaş ve ekibini kutlayarak şöyle konuştu,”Aldıkları kupa için teknik heyeti, futbolcuları tebrik ediyorum. Ben bunu görünce 1973 senesini hatırladım. Neden derseniz, 73 senesinden sonra böyle bir kupa alan olmadı. Sarayspor birinci olamadı ama sanki birinci olmuşlar gibi ben bundan haz duydum. 1973 senesinde Kilimli Belediyespor genç takımı Türkiye Şampiyonu olmuştu. Sarayspor’dan iyi oyuncuların çıkacağına inanıyorum. Demek ki çalışılınca ve bu iş layığı ile yapılınca, Zonguldak’ta da olmayacak hiçbir şey yoktur. Zaten alt yapı olmazsa, üst yapıya oyuncu gelmezse bir kulüp batmaya mahkumdur. İnsanlar bir şeyleri geliştirdikleri zaman iyi sonuçlar alırlar. Turan’da bunun semeresini gördü. Bu kupanın alımında yardımcı olan, Sarayspor’a destek olan herkese bende TÜFAD Başkanı olarak, teşekkür ediyorum. Teknik Heyeti kutluyorum. Umarım bundan daha iyi başarıları elde ederler.” dedi.

ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi