TFF İkinci Lig Beyaz Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, her geçen hafta ağırlığını koyarak  adım adın zirveye  yaklaşıyor.
İlk 3 maçını kaybederek sezona kötü bir başlangıç yapan Zonguldak Kömürspor’ha her şey üçünücü maçtan sonra değişti.
Takımın başına getirilen tecrübeli  teknik adam  Şenol Demir’in sihirli  dokunuşu  sonrası  takım adeta şaha kalktı.
İlk 3 maçında 0 puan çeken,  moral motivasyon açısından  dibe vuran ve küme  düşme adayları arasında gösterilen Zonguldak  Kömürspor Demir’in takımın başına getirilmesinin ardından adeta küllerinden yeniden doğdu.
Demir idaresinde  çıktığı ilk maçta deplasmanda  Kırşehirspor’u 2-0 yenen Zonguldak Kömürpor’lu futbolcular  şeytanın bacağını kırdılar.
Daha sonra  evinde Nazilli Belediyespor’u tek golle  geçen Zonguldak Kömürspor’lu futbolcular, peşine Ankara Demirspor deplasmanından 1 puanla dönerek’ Bu ligde bir bizde varız dediler.
Geçtiğimiz hafta Eskişehirspor’u 3-1 , bu hafta sonuna  deplasmanda Karacabey Belediyespor’u 2-1 yenen Şenol Demir’in talebeleri  alınan başarılı sonuçların tesadüfi olmadığını gösterdiler. Son 5 maçından 4 galibiyet,1 beraberlik alan Kırmızı-Lacivertli  futbolcular üst sıralara doğru  emin adımlarla tırmanışa geçtiler.

KARACABEY’DEN İSTEDİĞİMİZİ ALDIK
Daha önce oynadığı 4 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik olan  Zonguldak Kömürspor,8. Hafta mücadelesinde deplasmanda oynadığı  maçta  Karacabey Belediyespor’u 2-1 yenerek  haftayı üç puanla  kapattı.
Büyük çekişmeye sahne olan maçın 33 ve 35’inci dakikalarından   Emre Aykut Yakut’un golleri ile bir anda 2-0 öne geçen  Kırmızı-Lacivertli ekip ilk 45 dakikayı 2-0 önde kapattı.
Müsabakanın ikinci yarısında karşılıklı  atıklar şeklinde geçti. Zonguldak Kömürspor 2-0’lık avantajı koruyup  farkı artırmak için mücadele ederken, ev sahibi Karacabey ise en azından beraberliği  yakalamak  ve 1 puanı kurtarmak için oynadı.
Maçın 50. Dakikasında  Ömer Yıldız’ın golü ile  skoru 2-1’e getiren Karacabey,  umutlandı.
 Zonguldak Kömürspor’lu Ali Osman 61. Dakikada kırmızı  kart gördü.  Uzatmalar ile birlikte son 35 dakikayı  10 kişi oynayan Zonguldak Kömürspor, üstünlüğünü korumayı bildi ve  sahadan 2-1 galip ayrıldı. Bu sonuçtan sonra puanını 13’e yükselten Zonguldak Kömürspor 6. basamakta yer aldı.
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi