Türkiye Futbol Federasyonu İkinci Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, hafta sonunda kendi sahasında oynadığı maçta Kahramanmaraş’a 3-0 yenilerek  taraftarlarını üzdü. Karşılaşma sonrası  tribünlerde tatsızlık yaşanmış,  teknik ekip ve futbolcular protesto edilerek yönetim istifaya  davet edilmişti:
 Kulüp Başkanı Süleyman Caner, yaptığı açıklamada camiayı sağ duyulu davranmaya  davet ederek, bu sıkıntılı  süreci  birlik beraberlik içinde  aşacaklarını dile getirdi.
Caner takımın son durumu hakkında şu bilgileri verdi ;” Öncelikle Türkiye’deki ekonomik sıkıntılardan  her sektörde  olduğu gibi futbol sektörü de olumsuz yönde etkilendi. Türkiye liglerindeki tüm takımlarda  olduğu gibi bizim takımda  olumsuz yönde etkilendi. Buna rağmen biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.  Giden Valimiz Sayın Ahmet Çınar’ın, Belediye Başkanımızın, Emniyet Müdürümüzün, TTK Genel Müdürümüzün desteği ile elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Gelen  paraları  futbolculara aktarmaya çalışıyoruz. Ama  ekonomik sıkıntı nedeni ile  futbolcularımıza  borçlarımız var. Bunlar olumsuz olarak sahaya yansıyabilir. Herkesi memnun edemezsiniz. Takımda 2-3 kişinin aklında parasal olaylar olabilir. Biz futbolcularımızı mağdur etmemek için  uğraşıyoruz. Son oynanan Kahramanmaraş maçı öncesi de bir miktar ödeme yapmıştık. Futbolcularımızın  maddi konuları düşünmeden sahaya çıkmalarını ve en iyi şekilde oynamalarını istiyoruz. Yönetici arkadaşlarımız ve teknik ekibimiz bu yönde çalışıyor. Oyuncuları motive etmeye çalışıyoruz. Ama sahada ne kadar iyi oynarsan oyna   topun kale çizgisini geçmesi  önemli. Bunu başaramayınca  skoru alamıyorsunuz. Son oynadığımız Kahramanmaraş maçında rakip 3 kere geldi üçü de gol oldu. Biz maçın başında yakaladığımız pozisyonu  gol yapsak  oyunun gidişatı değişirdi. Direktör dönen toplarımız vardı. Gol vuruşlarında daha  çok etkili olmamız  lazım. Yakaladığımız fırsatları değerlendirmemiz gerekiyor. Son maçlara sakatlıklar ve cezalılar  nedeni ile eksik çıkıyoruz. İnşallah bu sorunu en kısa zamanda aşıp tekrar  galibiyetler almaya başlayacağız. Ekonomik sıkıntımızı da yeni gelen Valimiz başta olmak üzere Belediye Başkanımız, Emniyet Müdürümüz ve  iş adamları olsun el ele vererek aşmayı umuyoruz. Herkes taşın altına elini koyarsa  bu sıkıntılar kalmaz. Biz elimizdeki imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Destek lazım, sabır lazım, sadece iyi günde değil kötü günlerde  destek olunması lazım. İnşallah  sonumuz iyi olacak.”
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi