'Zonguldakspor taraftarı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği' kruldu
TFF İkinci Lig Beyaz Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor taraftarını bir çatı altında toplanmak, takımı desteklemek ve sosyal faaliyetlerde bulunmak amacıyla  yeni bir dernek kurdu.
'Zonguldakspor Taraftarı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği' adı altında kurulan dernek düzenlediği kahvaltı etkinliği ile  resmiyetini açıkladı.
Başkanlığını Cevat Laçin’in yaptığı Zonguldakspor Taraftarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ‘nde Miraç Balcı Başkan Yardımcılığı, Bora Amasralı Genel Sekreter, Taner Arslantürk Sayman, Zeki Beybeyoğlu Basın Sözcüsü ve Taraftar Sorumlusu, Aydın Aydın Sercan Akar ve Alper Kadir İnan ise üye olarak görev yapacak. 
HERKES ÜYE OLACAK
 Derneği kurmaktaki amaçlarını anlatan bir konuşma yapan Başkan Cevat Laçin tüm taraftarları bir çatı altında toplamayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi: “Zonguldak için birlik ve beraberlik içerisindeyiz ve bir nevi Zonguldak için kültür elçiliği yapıyoruz. Gitmediğimiz, ayak basmadığımız Türkiye’nin hiçbir yeri kalmadı. Burada takımımızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Bütün dava arkadaşlarımızla görüştük ve şehrimize yakışır, şehrimizi ayakta tutabilecek, fayda sağlayabilecek, arkadaşlarımızın güvenebileceği bir sivil toplum örgütü haline gelelim dedik. Zonguldakspor Taraftarları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ‘ni kurduk. Herkese hayırlı uğurlu olsun. Üye konusunda kesinlikle hiçbir kısıtlama olmayacak. Derneğimizin kapısı herkese sonuna kadar açık. Üye aidatını 1 TL gibi sembolik bir rakam tuttuk. Kimseyi zorlamasın istiyoruz. Zonguldak’a ve Zonguldak Kömürspor’a hizmet etmek istiyoruz. Bu anlamda Zonguldak’ta ve çeşitli illerde ticaret yapan esnaf arkadaşlarımıza da buradan seslenmek istiyorum; bu derneği Zonguldak için kuruyoruz. Zonguldak’a en iyi şekilde faydalı olmak için kuruyoruz. Zonguldak’ın en büyük sivil toplum örgütü olma yolunda kuruyoruz. Burada bütün arkadaşlarım şimdiye kadar kendini kanıtlamış insanlar. Tribünün içinde dışınd. Bunu birlik ve beraberlik içerisinde daha iyi yerlere taşıyacağımızı düşünüyorum.Hayırlı olsun ” şeklinde konuştu.
TEK AMACIMIZ ZONGULDAKSPOR
Zonguldak Kömürspor’u daha gün bir sesle destekleyeceklerini belirten Başkan yardımcısı Miraç Balcı ise şunları söyledi,“Bu grubu taçlandırıp, dernek adı altında ciddi bir şekilde yapmak bize nasip oldu. İnşallah yaptığımız işler daha güzel bir şekilde ve anlamlı olacak. Çok umutluyum ve çok gururluyum. Çok eziyet çektik ve çok emek verdik. Çoğu insana uzanamıyorduk. Yardımlardan ziyade tribünlerde de çok eksiklerimiz var. Yaşamlarında sıkıntıları var. Derneğimizin en büyük kuruluş amaçlarından bir tanesi de bu arkadaşlarıma elimizi uzatmak istememiz. Ciddi şekilde yardımlar yapmak istiyoruz. Çok güzel şeyler olacak. Tek amacımız Zonguldakspor.Takımı içinde ve dışarıda daha gür sesle destekleyeceğiz. Bundan sonra daha ciddi şeyler yapacağız özellikle sosyal sorumluluk projelerinde. Gerçekçi olacağız. Elimizden geldiğince en iyisini yapmaya çalışacağız.” dedi. 
Konuşmaların ardından yapılan tezahüratlarla derneğin kuruluşu kutlandı.
 HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi