PTT 1.Lig Kulübü Elazığ Spor’da futbol oynayan Kadir Bekmezci Memleketi Devrek’e Geldi.

Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmenleri ve  Spor Hukuku Enstitüsü Üyesi  ve UEFA B-Lisans Antrönörü Nejdet Bayramusta’nın katkılarıyla memleketi Devrek’te öğrencilerle  söyleşi yaptı.

Devrek Hamidiye Anadolu Lisesinde konferans salonunda  yoğun ilgi gören söyleşide  öğrenciler Belçika  doğumlu Devrek’li futbolcu Kadir Bekmezci’yi soru yağmuruna tuttu.

Soru cevap şeklinde gerçekleşen söyleşide zaman zaman renkli dakikalara sahne oldu. Bekmezci yaptığı söyleşide Türkiye’de futbol oynamanın ve futbolcu olmanın zorluklarına değindi. Bekmezci yaptığı konuşmada şunları söyledi; ‘ Belçika doğumluyum ama aslan Devrekliyim. 15 yaşımda profesyonel futbol hayatıma başladım. Sadece futbol yoktu aynı zamanda sabahtan öğleye kadar okula gidiyordum, öğlen 2 saat antrenman öğleden sonra tekrar okula gidiyordum akşam 2 saat son antrenmanım vardı. Okulda derslerde kötü not alırsak bunlar kulübe yansıyordu kulüpte bize yaptırım uyguluyordu. O yüzden hem futbolcu olarak hem öğrenci olarak çok çalıştım. Ailemde bana destek oldular. Özellikle futbolcu olmamda babamın emeği ve desteği büyük.

Türkiye’ye 20 yaşımda geldim. İlk maçım unutulmazlarım arasında Beşiktaş’ı 1-0 yenmiştik. Maçın tek gölünü de ben atmıştım. Beşiktaş taraftarı gerçekten etkileyici o zaman anladım. Türkiye’de futbol oynamak ve futbolcu olmak gerçekten zor. Türkiye’de altyapıya önem verilmiyor. Aslında Avrupa’dan daha yetenekliyiz ama disiplin ve profesyonellik bizde yok.

BEKMEZCİ: ''ZONGULDAK SPORDA OYNAMAK İSTERİM''

 Kariyerimi sonlandırmadan önce Zonguldakspor’da oynamak isterim. Kariyerimi sonlandırdığımda Türkiye’de yaşamayı düşünüyorum’ dedi.

Söyleşi sonrası Bekmezci’ye Devrek’in simgesi olan ünlü Baston ve  Lisenin  flaması hediye edildi. Öğrenciler Bekmezci ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

19.Mayıs ATATÜRK’Ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftasında  bu söyleşi  diğer futbolculara  örnek olsun.

Ahmet ÇİMEN DEVREK

Editör: Haber Merkezi