Avrupa Birliği ile birlikte tüm dünyada geleneksel olarak her yıl, 23-30 Eylül tarihleri arasında kutlanan “Avrupa Spor Haftası” etkinlikleri başladı.
Spor etkinlikleri kapsamında Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılış töreni gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksek, şube müdürleri, antrenörler ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte çeşitli gösteriler yapıldı. Spor haftası 23-30 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi "
AVRUPA SPOR HAFTASI
Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri (National Wellness Days for All)
23-30 Eylül 2021 - 81 İL

Avrupa Birliği ile birlikte tüm dünyada geleneksel olarak her yıl, 23-30 Eylül tarihleri arasında ise “Avrupa Spor Haftası” olarak ilan edilmekle birlikte, toplumda hareketlilik bilinci ile spora teşvik edici çeşitli sportif faaliyetlerle kutlanmaktadır.
2020 yılından itibaren, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Avrupa Delegasyonu tarafından, ülkemiz adına Avrupa Spor Haftası kapsamında yapılacak tüm etkinliklerin koordinasyonu ve yetkisi Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu’na verilmiştir.
Bunun yanında, Avrupa Delegasyonu tarafından 2020 yılından itibaren Ülkemizi temsilen Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Sayın Yasin Bölükbaşı’na “Avrupa Birliği Spor Elçisi” görevi tevdi edilmiştir.

Proje Özeti
Avrupa Spor Haftası, Avrupa Birliği ile birlikte tüm dünyada geleneksel olarak her yıl, 23-30 Eylül tarihleri arasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen, çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini ve sağlıklı yaşam kültürünü arttıran, toplumda hareketlilik bilinci ile spora teşvik edici çeşitli sportif faaliyetlerle kutlanan önemli bir projedir.

2020 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığımızca Avrupa Spor Haftasında etkinliklerinde koordinatörlük yetkisi verilmesi ve önceki yıllarda Federasyonumuzca gerçekleştirilen başarılı projelerin (Beraber Yürüyelim, 2020 Avrupa Spor Haftası Etkinlikleri, Hisapp Mobil Uygulama, His Festivalleri, Herkes İçin Spor Günleri, vb.) Avrupa Delegasyonu tarafından başarılı bulunması sebebiyle, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyesi olmamasına rağmen Avrupa Delegasyonu tarafından desteklenmesi kararlaştırılmıştır.

Avrupa Spor Haftası Etkinlikleri kapsamında, Türkiye’de yaş, cinsiyet ve etnik köken gözetmeksizin 83 milyon ülke nüfusunun tamamının spor ve fiziksel aktivite ile bu projenin bir parçası olması hedeflenmiştir. Ayrıca, 81 ilimizde ortak sosyal medya kampanyaları düzenlenerek, illerimizde spor ve sağlıklı yaşam konularında farkındalık oluşturmakla birlikte, ülkemizin spor, sağlık ve kültür turizmine katkı sunacak şekilde organize edilmektedir.

Her yıl 23-30 Eylül tarihlerinde kutlanan Avrupa Spor Haftası kapsamında yapılacak tüm etkinliklerin koordinasyonu ve yetkisi 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Avrupa Delegasyonu tarafından, ülkemiz adına Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu’na verilmiştir. Avrupa Spor Haftası Etkinliklerinin açılışı 23 Eylül tarihinde Ankara Anıttepe Spor Kompleksinde gerçekleştirilecek olup, aynı zaman da 81 ilimizde eş zamanlı açılış etkinlikleri düzenlenecektir. 23-30 Eylül Haftası boyunca 81 ilimizde yaklaşık 250 spor branşında devem edecek olan “Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri” tüm dünyada #BeActive temasıyla düzenlenecek etkinliklerle spor branşlarının tanıtılması, obeziteyle mücadele, spor ve sağlık turizminin desteklenerek Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflemekteyiz.

Avrupa Birliği ülkeleri ile birlikte tüm dünyada geleneksel olarak kutlanan Avrupa Spor Haftasının en önemli etkinliği olarak addedilen “Harekete Geç Gecesi – BeActive Night Etkinliği” ülkelerde spor kültürünün toplumsal tabana yayılımının göstergesi olarak da kabul edilmektedir. Ülkemizde ise 2021 yılı Avrupa Spor Haftası etkinliklerinin en önemli günü olarak belirtilen “Harekete Geç Gecesi – BeActive Night Etkinlikleri” 25 Eylül 2021 tarihinde, İzmir Konak Meydanında gerçekleştirilecektir. 
Saat 19.00’da İzmir Konak Meydanında Devlet erkanının ve 3’ten 93’e her yaştan vatandaşımızın geniş katılımıyla Harekete Geç Gecesi (BeActive Night) tertip edilecektir. 

Ülkemizde spor kültürünün toplumsal tabana yayılması adına yapılan spor yatırımlarından, spor branşlarının tanıtılacağı ve 3’ten 93’e her yaştan vatandaşımızın interaktif katılım göstereceği spor festivali havasında bir etkinlik düzenlenecektir. Milli Sporcularımızın gelecek nesillere rol model olabilmesi adına programda aktif rol alacağı, sahne spor gösterilerinden, interaktif spor etkinliklerine dolu dolu bir etkinlik tertip edilerek ülkemiz en iyi şekilde temsil edilecektir. 

Spor Festivali havasında bir “Harekete Geç Gecesi – BeActive Night Etkinliği” tertip edilerek, #Spor Ülkesi Türkiye sloganıyla Ülkemiz tüm dünyada kutlanan bu önemli günde en iyi şekilde temsil edilecektir. 

Projenin Amaçları:
Sağlıklı yaşam ve spor yapma alışkanlığı kazandırmak,
Spor kültürünün tabana yayılarak demokratikleşmesini sağlamak,
Digital medyayı etkin kullanarak spor branşlarının bilinirliğini arttırmak,
Spor, fiziksel aktiviteler gibi konular hakkında bilgi ve farkındalığı artırmak,
Bireylerin spor branşlarına daha bilinçli katılımını sağlamak,
Sağlıklı beslenme bilincinin oluşmasını sağlamak,
Ülkemizin spor, sağlık ve kültür turizmine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.

Sonuç olarak; 
Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri (National Wellness Days for All) sadece bir hafta boyunca değil, bireyleri ve toplumu ömür boyu sürecek fiziksel aktiviteye teşvik edecek ve daha sağlıklı ve daha zinde bir toplum olma yönünde büyük bir fayda sağlayacaktır.

Bu anlamda Avrupa Spor Haftası Etkinlikleri” ile ülkemizin spor alanındaki mevcut potansiyelinin etkin kullanılması ve geliştirilmesi ile birlikte, Türkiye’nin bir spor ülkesi olarak konumlandırılması, gerçekleştirilecek sportif etkinliklerle ülkeler arasındaki en prestijli ülke olması bakımından spor ve sağlık turizmini bir itici güç, bir katalizör olarak görmekte, bu sayede ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflemekteyiz." 

Editör: Haber Merkezi