Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından  08-14 Ekim tarihlerinde Türkiye genelinde düzenlenen  Amatör Spor Haftası kutlama etkinlikleri start aldı.

          Amatör Spor Haftası kutlamaları  kapsamında Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'nda bir tören gerçekleştirildi.

        Törene  Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Garnizon Komutanı Albay Gökhan İnan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, Gençlik Merkezi Müdürü  Barış Özdemir, Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Spor Saha  Komiserleri Derneği Başkanı Bülent Tuna,Türkiye  Futbol Antrenörleri Derneği yönetim kurulu üyeleri, İl Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlükleri başta olmak üzere  bazı daire müdürleri antrenörler ve sporcular katıldı. 

       Etkinlikler stadyum etrafından bir tur yürüyüş ile başladı. Daha sonra  şehitlerimiz için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'mız okundu.

        Açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakem Yüksel,  katılımcılara  teşekkür ederek tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de  Amatör Spor  Haftası'nı  coşku ile kutladıklarını belirterek şunları söyledi:

      ” Gençlik ve Spor Bakanlığımız  bünyesinde her yıl  kutlanılan Amatör Spor Haftası etkinliklerine hoşgeldiniz. Bu haftanın asıl amacı  gençler ve çocuklar arasında, hem de vatandaşlarımız arasında sporu yaygınlaştırmak ve  sporun tabana yayılmasını  sağlamak amacı ile farkındalık yaratmak istiyoruz. Bu hafta kapsamında çeşitli  spor  organizasyonları düzenleyeceğiz. İlimizde 33 bine yakın lisanslı sporcu var. Bunun yanı sıra sağlıklı yaşam için spor yapmaya gelen vatandaşlarımız var. Futbol branşındaki sporcularımız ile birlikte 60 bin’i geçen bir sporcu potansiyelimiz var. Bu sayıyı artırmak amacı ile her geçen gün etkinliklerimiz devam ediyor. Antrenör ve uzman arkadaşlarımız çalışmalarını  sürdürüyor. Genç kardeşlerimize yol boyu spor dolu yıllar diliyoruz.”

MUTLAKA SPOR YAPIN!!!

        Tüm  gençleri  ve öğrencileri spor yapmaya davet eden Vali Ahmet Çınar ise duygularını şöyle dile getirdi:

       ”  Amatör Spor Haftamız kutlu olsun. Bu haftada sporun önemi hususunda yeniden bir hatırlatma dikkat çekme adına yapılan etkinliklerdir. Sevgili Gençler, mutlaka spor yapın. Spor yaparsanız mutlu olursunuz, sağlıklı olursunuz,başarılı olursunuz. Sporu mümkünse yeteneğinize göre bir hedef koyarak yapın. En iyisi olmak, milli sporcu olmak için yapın. Ama bu olmuyorsa sağlık için yapın.  Spor hayatımızın içinde etkin  olarak var olmalı. Bu bizim sağlığımız ve mutluluğumuz  için şart. Mustafa Kemal Atatürk ‘ Ben sporcunun zeki, çevik, aynı zamanda ahlaklısını severim” diyor. Spor kişisel gelişimimize,ahlaki anlamda da büyük kazanımlar elde etmemize neden olur.  Siz bizim geleceğimizsiniz, siz Türkiye’siniz.Bizim  sizlere çok ihtiyacımız var. Biz sizin değerinizin  farkındayız. Sizde kendi değerininiz  farkında olun. Mutlaka spor  yapın. Geleneklerimiz, örf ve adetlerimiz  ve Ahlak hususunu mutlaka hayatımızdan, anlayışsımızdan çıkarmayalım.” dedi

       Konuşmalarının ardından spor etkinlikleri yapıldı.

       Milli sporcular branşlarında yarışarak gösteri sundular. Vali Ahmet Çınar, Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ve protokol üyeleri  sporcularla birlikte bocce  oynadılar. Dart atışı yaptılar.

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi