Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilimizde yaptırılan ve inşaatı tamamlanan  sporcu fabrikası faaliyete geçti.

Salon sporları ile uğraşan gençler, yeni tezizlerde  antrenmanlara başladılar.

Tesislerden sadece sporcular değil, öğrencilerde  faydalanıyor. Yayla Orta Okulu  öğrencileri, Beden Eğitimi derslerini yeni tesislerde yapıyorlar.

Beden Eğitim Öğretmedi  Utku Duman  nezaretinde salona getirilen öğrenciler, branşlarında  uzman antrenörlerce çalıştırılıyor.

YETENEKLERİ KEŞFEDİLİYOR

Öğrenciler yeteneklerine göre   spor branşlarına yönlendiriliyor.

Yeni tesislerin hizmete girmesi ile birlikte çok büyük  eksiğin giderildiğini belirten Güreş  antrenörü Şendoğan Atalay, emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi,” Küçük sporcular arasında yetenekli olanları keşfetmek, branşlarına göre  yönlendirmek için çalışmalar yapıyoruz. Yayla Orta Okulu Beden Eğitimi öğretmenimiz Utku hocamız  öğrencileri bize getiriyor. Bizde  güreş antrenörümüz Murat hocamızla birlikte  minikleri çalıştırıyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonrasında hangi spor yatkın olduklarını belirleyip yönlendirme yapıyoruz. Biz güreşe elverişli olanları  seçiyoruz. Yeni salonumuz hizmete girdi. Geniş ve ferah bir ortamda  çalışma ortamı buluyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah bu salonlardan şampiyon sporcular  yetiştireceğiz”

YENİ SALON BİZİM İÇİN BİR ŞANS

Yayla Orta Okulu Beden Eğitim Öğretmeni  Utku Duman ise yeni tesisin okula yakın bir yerde yapıldığı için çok şanslı olduklarını  ifade ederek şöyle konuştu,” Yeni sporcu fabrikası hizmete girdi. Emeği geçene çok teşekkür ediyoruz. Okulumuza  çok yakın bir bölgede yapılması bizim için  büyük şans. Okulumuzda 1200 öğrenci var. Öğrencilerimi  buraya getirip branş antrenörleri ile çalışma imkanı sağlıyoruz. Her hafta farklı branşlara  getiriyoruz. 5 ve 6’ıncı sınıf öğrencilerimizi bu şekilde tarayıp yatkın oldukları spor dallarına yönlendireceğiz. Tekrar bu tesisi  ilimize kazandıran herkese teşekkür ediyorum”

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi