Deplasmanlı Bölgesel  Lig’de katılım için baş vuru süresi 31 Aralık 2020 tarihinde sona erdi. Zonguldak’ı BAL liginde temsil etme hakkı bulunan Kdz.Ereğli Belediyespor, Devrek Belediyespor ve  Kilimli Belediyespor,  katılım başvurularını yaptılar.

BAL liginin andeminin  durumuna göre Mart ayında başlatılmasının  düşünüldüğünü belirten Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Başkanı  Kemal Demir, karar verilirken  önceliğin insan sağlığı olması gerektiğin belirterek şunları söyledi” Biliyorsunuz geçtiğimiz  Mart ayının 15’inden bu yana  pandemi dolayısı ile amatör küme müsabakaları oynanmıyor.

BAL ligi için  katılma hakkı bulunan takımların 31 Aralık’a kadar müracaat etmeleri  gerektiği duyurulmuştu. İlimizi 3 takım temsil  edecek. 3 takımımız da baş vurularını yaptı. TFF bir hazırlık içindedir. Pandemi’nin durumuna göre  Mart ayında  başlatılması konuşuluyor. Ama kesin bir şey yok. Son kararı  TFF verecek. Burada  sporcu sağlığı önemli olduğu için titiz davranılacaktır. Amatör spordan geçimini  sağlayan futbolcu kardeşlerimiz mağdur olduklarını biliyoruz. Ama  dediğimiz gibi  sağlık her şeyden önce gelir. İnşallah yeni yılda  bu sıkıntıdan  kurtulur, sağlıklı bir şekilde  tekrar sahalara kavururuz”

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi