Tüm Dünyada ve Ülkemizde  sıkıntı yaratan    korona virüs, hayatı olumsuz yönde etkiliyor.  Korona virüs’ü önleme  kapsamında  Devletimizin aldığı kararlar doğrultusunda tüm spor müsabakaları  ertelenmişti.  İlimizde  yaklaşık 45 gündün hiçbir spor etkinliği  yapılmazken spor taban birlikleri bir araya gelerek virüsle mücadele kapsamında  alınan tedbirler  ve virüs  sorası için  fikir alışverişinde  bulundular.
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir ve Futbol İl temsilcisi  Metin Malkoç, Gençlik ve Spor il  Müdürü Hakan Yüksel’i ziyaret etti.
Sosyal mesafe kurallarına uyulan ziyarette korona virüs ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar, tesislerin dezenfekte edilmesi ve virüs sonrası   Devletimizden yapılacak açıklamaya göre  spor etkinliklerin yeniden başlaması durumunda  izlenecek yol haritası görüşüldü.                                                                                                  Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, şu ifadelere yer verdi”  Önümüzdeki süreç ile ilgili programları nasıl yönlendireceğimiz konusunda Spor Bakanlığımızın talimatlarını bekliyoruz. Şu anda tesislerimiz hazır halde. Yaptığımız çalışmalar sonrasında eksikler giderildi ve  Dezenfektan edildi. Şu anda her yönü ile hazır haldeyiz. Bakanlığımızdan talimat geldiği anda hayırlı ile biz de yavaş  başlayacağız. İnşallah bu süreci  en az sıkıntı ile  atlatırız. ASKF Başkanımız kemal Demir, Futbol İl Temsilcimiz Temin Malkoç ile bizin spor camiasından ricamız bir süre daha evde kalmaları yönündedir. Evde  kalırken  ufak ufak spor hareketleri  yapabilirler. Unutmayın insan hayatı her şeyden önemli. Hayat eve sığar diyoruz”
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi