TFF Yönetim Kurulu yaptığı toplantıda pandemi dolayısı ile yarıda kalan BAL ligi ile ilgili kararını verdi. TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı " Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) dan TFF 3. Lige 11 grubun birincisinin terfi ettirilmesine karar verilmiştir. BAL’dan Yerel Lige düşme, Yerel Ligden BAL’a çıkma ve BAL Baraj müsabakaları ile ilgili alınacak kararlar Amatör İşler Kurulunun yapacağı çalışmalar sonrası açıklanacaktır."

GELECEK OLAN KARARI AÇIKLAYACAĞIZ

Kararı değerlendiren Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri  Federasyonu Başkanı Kemal Demir, BAL liginden düşme oyup olmayacağını ve Süper Amatör Küme’nin nasıl şekilleneceği konusunda  kararın önümüzdeki günlerde verileceğini belirterek şunları söyledi;” 19 Mart’ta korona virüs dolayısı ile ertelenen futbol müsabakaların akıbeti belli oluyor. Süper Lig ve  Spor Toto 1. Lig müsabakaları kaldığı yerden devam ediyor. İkinci, üçüncü ve BAL ligi maçları ise iptal edildi.

Bu  liglerde grup birincileri bir üst kümeye alındı.

2 ve 3’üncü ligde   Play-Off maçları oynanacak.

BAL liginde düşme olup olmayacağı, Süper Amatör kümede  çıkacak olan takımların durumu hakkında bir açıklama yapılmadı. TFF Amatör Kurul  bu konularda  kararını açıklayacak. Bu konularda net bir açıklama olmadan yorum yapmak yanlış olur. TFF’ den en yetkili yerden  açıklama geldiği zaman  bizde spor kamuoyunu bilgilendireceğiz”.  dedi

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi