Türkiye Futbol Federasyonu, Corona Virüs salgını nedeniyle ertelediği ligler hakkında geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada  Süper Lig, 1-2 ve 3’üncü lig maçlarının ardından Bölgesel Amatör Lig ve Süper Amatör Liglerin oynanmasına karar  vermişti. 

 İkinci küme  ve diğer alt  lig maçlarının ise  oynanmamış kabul edilmesini istemişti. 

18 veya 25 Temmuz’da Başlayacak

Bu karar doğrultusunda Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Ligin kalan 3 maçı  oynanarak tamamlanacak.

Müsabakaların  alınacak olan tedbirler kapsamında 18 ve 25 Temmuz’da oynanması  planlanıyor.

2. KÜME TAKIMLARI BİRİNCİ KÜMEYE ALINSIN

Öte yandan  yarıda kalan Zonguldak İkinci Amatör Küme’de 5 grupta mücadele eden takımların  direk birinci amatör kümeye alınması da gündeme geldi. Bu seçenek TFF’ye bildirildi. Tüm bu taleplerle ilgili son kararı ise TFF verecek.

 ASKF YÖNETİMİ TOPLANTI

Amatör Spor Kulüpleri yönetim kurulu, Zonguldak’ta  yerel liglerin durumu  hakkında  bilgi alışverişinde bulunmak için  toplantı gerçekleştirdi. Başkan Kemal Demir, yönetim kurulu üyeleri, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç ve  Spor Saha Komiseri Dernek Başkanı  Bülent Tuna’nın katıldığı toplantıda  izlenecek yol haritası hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu ve kulüpleri talepleri doğrultusunda alınan kararlar Türkiye Futbol Federasyonu’na  iletildi.

 Liglerin gidişatı  ilgili  kulüplerin bazı talepleri olduğunu berten Zonguldak ASKF olarak ASKF Başkanı Kemal Demir  yaptığı açıklamada şunları söyledi;” Korona virüs ile mücadele kapsamında  19 Mart’ta ertelenen  müsabakaların yeniden başlaması  ve  kaldığı yerden tamamlanması  TFF tarafından bize bildirilmişti. Süper ligin kalan 3 maçının oynatılması, devam eden  ikinci amatör kümenin ise  ilk yarısı biten  grupların tescil edilmesini, bitmeyenlerin ise  oynanmadı  kabul edilmesi  istenmişti. Biz  süreçte izleyeceğimiz  yol haritasını 3 madde altında karar aldık. Bunlardan biri  bir seferliğe mahsuz olarak ikinci kümede  yer alan tüm takımların yeni sezon için birinci amatör kümeye alınması gibi seçenekler var. Zonguldak ASKF olarak bu  kararlarımızı  TFF’ye bildireceğiz.  Ama bununla ilgili son kararı TFF  verir. TFF’nin vereceği karara saygı duymak zorundayız. Kulüplerimiz için en hayırlı kararın alınmasını  temenni  ediyoruz. 

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi