TFF İkinci Lig Beyaz Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un teknik patronu Serkan Afacan, Türkiye Futbol Federasyonundan  haber beklediklerini ifade etti.
Lige, 28’inci hafta müsabakalarının ardından  korona virüs  nedeni ile ara verildiklerini belirten Afacan sezonun tamamlanması için 6 maç daha olduğunu ifade etti.
Yaklaşık  bir-buçuk aydır futboldan uzak kaldıklarını böyleyen Afacan, kalan  maçları tamamlamak için TFF’den  ligin yeniden başlayacağı tarih ile ilgili haber beklediklerini ifade etti.
ERTELENMESİYDİ    TAMAMLANMIŞ OLACAKTI.
 Afacan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,” Tüm Dünya ve Ülkemizde etkili olan korona virüs   tedbirleri kapsamında Devletimiz  bazı kararlar almıştı. Bu kararlardan biri Türkiye’de tüm ligler  ertelendi.  Bizim ikinci lig Beyaz grupta 28’inci hafta maçları oynandıktan sonra ligler ertelendi. Geride  daha 6 maç var.  Ereğ maçlar oynanmaya devam etseydi geçtiğimiz hafta sonu itibari ile  sezon tamamlanmış olacaktı.

Maçların ne zaman boşlayacağı belli değil. Başlama tarihi olarak Haziran ayı işaret ediliyor. Bu konuda resmi bir amaçlama yok. Korona virüs ile mücadele devam ediyor. Bilim kurulunun vereceği  rapor’da bu konuda belirleyici olacak. Akcan virüs gerçeği etkisini sürdürüyor. Zonguldak’ta 30 büyük il  ile birlikle riskli bir şehir konumunda gösteriliyor.  Müsabakalar tek bir şehirde mi oynanacak. Yoksa  yine deplasmanlımı olacak belli değil. Mesela başka takımlar buraya riskli diye deplasmana gelmek istemeyebilir.  Futbolcular gelmek istemeyebilir.  Bir sürü soru işareti var kafalarda. Biz TFF’den    başlama   tarihi ilgili kesin ve net bir açıklama yapılmadıktan sonra  çalışmalara başlamayacağız.  Bazı takımlar Haziran ayını baz alarak çalışmalara başlamış olabilirler ama biz biraz daha beklemede kalıp süreci takip edeceğiz” dedi
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi