Zonguldak’ta 3 grupta oynanan müsabakalar sonunda ilk iki sırada yer alarak Play-Off’a çıkan takımlar belli oldu. Grup müsabakaları sonunda Sarayspor, Kozlu Taşkömürüspor, Kilimli Belediyespor, Kdz.Ereğli Belediyespor, Zonguldak Ereğlispor, Balıspor, ve Devrek Belediyespor, ve  İstasyon Gemicilerspor  takımları Play-Off’a çıktı.

Play-Off kuraları Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda yapıldı

Kura çekimine, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Bülent Tuna,  TÜFAD yönetim kurulu üyesi Nihat Ürer, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreter Kemal Harmankaya ve kulüp  temsilcileri katıldı.

Kura çekiminden önce  bilgiler veren ASKF Başkanı Kemal Demir tüm spor camiasının yeni yılını kutlayarak şunları söyledi;”  2018 yılının son toplantısında U17 Play-Off kuralarını çektik. Hayırlısı ile geçirdiğimiz 2018  yılında benim en çok  sevindiğim konu  kura çekimleri ve toplantılara kulüp  temsilcilerimizin ilgi göstermesi  oldu.  Yeni yılda    86 kulübümüze daha iyi şartları sunmak için çalışacağız. Ben yeni yılın spor camiasına ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunuyor, tüm kulüplerimize başarılar diliyorum” 

Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, tüm takılara başarılar dileyerek şunları söyledi,”  Ben Play-Off’a kalan tüm takımlara başarı tekbir  ediyorum. Başarılar diliyorum. Spor camiasının ve kulüplerimizin 2019 yılını kutluyorum.  Play-Off’a çıkan 8 takım iki grupta mücadele edecek. Eleme usulü yapılacak maçlar sonrası    gruplarında birinci olan 2 takım Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazancak. Ben bir kez daha tüm takımlarımıza başarılar diliyorum”

Play-Off’a yükselen 8 takım 2 grupta yer alacak.

Gruplar şu şekilde  oluştu:

A GRUBU:

Zonguldak Sarayspor, İstasyon Gemicilerspor, Kilimli Belediyespor, Zonguldak Ereğlispor, 

B GRUBU:

Ereğli Belediyespor, Devrek Belediyespor, Balıspor, Kozlu Taşkömürüspor 

Play – Off maçları 23-24 Ocak tarihleri arasında başlayacak. Tek maç eleme sistemine göre oynanacak maçlar sonunda  gruplarında birinci olan iki takım Zonguldak’ı Türkiye Şampiyonasında temsel edecekler.

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi