Yıllardır kullanılmayan ve atıl durumda bulunan Üzülmez Gönül Alışır sahasının Zonguldakspor’a tesis olarak  kazandırılması için  başlatılan  çalışmalar sonuç vermeye başladı. Türkiye Taşkömürü Kurumu  eskiden soyunma odaları olarak  hizmet veren, saha kapandıktan sonra  atıl  durumda olan binayı yıkmaya başladı. Saha etrafındaki tel örgüler söküldü.

Türkiye Futbol Federasyonu İkinci Lig Beyaz Grupta  mücadele eden Zonguldakspor’un Başkanı Süleyman Caner’in en büyük hedefi  kulübe tesis kazandırmak.

Bu doğrultuda girişimlerini sürdüren Caner, yapılacak olan yeni tesislerden sadece Zonguldakspor’a değil, ildeki tüm amatör  takımların faydalanacağını her defasında dile getiriyor.

ZONGULDAK TESİS KAZANIR

 

 Zonguldak’ta yıllardır amatör  kümeye hizmet eden ve TTK’ya ait olan Üzülmez Gönül Alışır sahayı  uzun zamandır  kullanılmadığı için harabeye  dönmüştü. Atıl durumda bulunan tesisler, özelikle geceleri  bazı kötü alışkanlıkları bulunan kişiler tarafından mekan  tutulmuştu. Bu durum çevrede ikamet eden vatandaşların tepkisine neden oluyordu.

Üzülmez Gönül Alışın sahasının  yeniden spora  kazandırılması için başlatılan çalışmalar sonuç  vermeye başladı.

Zonguldakspor Başkanı  Süleyman Caner, burayı Kulübe tesis olarak kazandırma adına  yetkililerle görüşmeler yapıp resmi yazı ile baş vurmuştu.

YIKIM BAŞLADI

 TTK yetkileri  saha üzerinde bulunan ve kullanılmayın binaların yıkımına başladı. Saha etrafındaki  bulunan ve artık kullanım ömrünü doldurarak  çürümeye yüz tutat tel örgüler söküldü. Yıkım işlemleri bittikten sonra  yazışmalar tamamlandığı anda  yeni tesis yapımına başlanacak. 

 

Kulüp Başkan Süleyman Caner, Üzülmez sahasına giderek  yapılan çalışmaları  inceleri ve yıkımı yapan  ekibin sorumlusundan bilgiler aldı.

TÜM TAKIMLAR FAYDALANACAK

Caner, yaptığı açıklamada şunları söyledi; ”Zonguldakspor’a bir tesis kazandırmak adına çalışmalarımız sürüyor. Atıl durumda bulunan  Üzülmez sahasını hem yeniden Türk sporuna kazandırmak, hem bölgeye canlılık getirmek için çalışmalarımız vardı. Y

erin bir kısmı TTK’ya bir kısmı da Milli Emlak’a aitti.  Üzerindeki taşınmazlar ise TTK ‘ya ait. TTK ile yaptığımız  yazışmalarımız vardı. Emeği geçen  başta Sayın Valimiz olmak üzere TTK Genel Müdürümüz, TTK İnşaat daire başkanı Yasarı Sezgin’e teşekkür ediyoruz. Yıkım işi kısa zaman içinde tamamlanacak. Bakanlığımız ile yapacağımız görüşmelerde  hazırladığımız projeyi hayata geçirmek istiyoruz. İnşallah burayı Zonguldakspor’a tesis olarak kazandırabilirsen  büyük bir  sıkıntıyı  aşmış oluruz. Gelin bu tesisin yapılması için köstek değil destek olun. Bürokrasi işleri ne kadar  çabuk biterse bizim için iyi olur. Çünkü bir an önce yapımına başlanır. Hep  beraber el ele verirsen bu tesisler o  kadar  çabuk biten. Hem Zonguldak bir tesis kazınır, hem de atıl durumdaki bu bölgeye canlılık gelir. Buradan sadece Zonguldakspor değil, Üzülmezspor başta olmak üzere tüm amatör  kulüpler faydalanacak. Nasıl mı, mesala bu tesislerde hafta sonlarında amatör  takımlar maç oynamaları gibi.  Gerek antrenörlerimizden gerekse sağlık ekibimizden amatör futbolcuların tedavileri konusunda  faydalanabilir. Bu konudaki amatör kulüplerimizin taleplerini alabiliriz. Bu tesis yapılırsa Zonguldak kazanır. El ele verirsek her şeyin üstesinden geliriz”

HABER: ERCAN AYGÜN

 

 

Editör: Haber Merkezi