Zonguldak Valisi Ahmet Çınar U-14 Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye İkincisi olan Sarayspor’a yemek verdi. Polisevi’nde düzenlenen yemekte İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı  Ahmet Birdal, Sarayspor teknik ekibi, futbolcular ve davettiler katıldı.

GENÇLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Yemekte sporcuları  ve  antrenörleri  kutlayan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar,  şampiyonluk beklediğini ifade ederek şunları söyledi; ”Çocuklarımızla, gençlerimizle gurur duyuyoruz. Onları tebrik ediyorum. Herkesin futbol oynadığı dünyada koskocaman Türkiye’de ikinci olmak çok büyük bir başarı. Birinci olmakla aynı anlama gelir bu. Gelecek sezonda şampiyon olacağız onlarda bunu bekliyoruz. Çocuklarımız bu seviyeye kolay gelmiyor. İmkansızlıklar şartlar  Onlara ağabeylik babalık yapan ve motive eden insanlar diğer paydalarda onlar. Biz onlarda minnettarız. O çocukların aileleri anneleri babaları bu işte büyük emeğe sahiptirler. Biz onlara da teşekkür ediyoruz. Onlar bizim şehrimizin adını Türkiye’de duyurdular. Reklamını yaptılar. Bu yönde çok önemli bir misyon üstlendiler. Özel sonuç elde ettiler. O yüzden ben bu şampiyonluğu çok kıymetli buluyorum.  Biz gençlerimize ne kadar kıymet verirsek o kadar güzel gelişmiş olur. Onlara kıymet vermek hem geleceğimiz açısından bizim asil görevimiz. Konuşuyoruz. Spor İl Müdürümüz de burada. Gönülden çok şey geçiyor. Ancak imkânlar çerçevesinde sınırlı kaldık. Spor İl Müdürümüze demiştim ki, bu şehirde ideal seviye de maddi imkanlar gözetmeden gençlerimize bütün sporun her alanında ne tür projeler yapabiliriz, çalışın. Sonra biz elimizden geleni yapalım. Sonra bu ortaya çıkan sonuç şampiyon gençlerimiz bu anlamda bizleri motive eder. Onlara bir şey söylemek istiyorum, Bak Enes kardeşimiz şöhret olunca bizleri unutmamışlar imzalayıp bir forma göndermişler sizde şöhret olunca bizleri unutmayın. Sizlerde bu şehri unutmayın. Sizleri de böyle zevkle izleriz.“ dedi

Emniyet Müdürü Metin Turanlı yaptığı konuşmada Sarayspor’un bir kez daha kutlayarak,” Galatasaray’ın izinden gittiğini ifade ederek, ‘’İstanbul’a bakarak konuyu takip ediyoruz. Sarı-Kırmızı renkler yukarda ağabeylerin yolunda olduklarını gördük. Bunlar ağabeylerine sıra vermişler. Onun için ikinci olmuşlar.’’dedi.

ZONGULDAKTA SPORA SAHİP ÇIKALIM

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD)Şube Başkanı Ahmet Birdal, Zonguldak’ta spora sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi,”Ben bu gençlerle gurur duyuyorum. Senelerce bende alt yapı çalıştırdım. Futbolu bıraktıktan sonra bu branşa girdik. Buradan şunu söylemek istiyorum Zonguldakta spora sahip çıkalım. Çünkü bizim zamanımızda herke sahip çıktı. Ne olduğuysa bir şekilde düştük. Zonguldakspor’un bu durumda olmasına en çok üzülen benim. 10 sene futbol oynadım. Bir yerlere gittiğimizde herkes Zonguldakspor nasıl diye soruyor. O yüzden Zonguldakspor’un hak ettiği yer burası değil. İnşallah Zonguldakspor Valimiz desteği ile hak ettiği yere gelecektir.”

ALTINTAŞ; “DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Son olarak söz alan Sarayspor Kulüp Başkanı Turan Altıntaş,  İmkansızlıklara rağmen iyi şeyler yaptıklarını ifade etti. Kendilerine destek olan herkese teşekkür eden Altıntaş,‘’10 yıldır bu ilde imkânsızlıklarla beraber mücadele etmeye çalışıyoruz. Bu anlamda iyi şeyler yaptığımızı biliyoruz. Yanımızda olan bizlere destek veren bu başarıda bu çorba da tuzu olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Öncelikle biz Samsun yarı finallerine giderken Sayın Valimiz Ahmet Çınar’ın yanına çıktığımızda bizlere çok büyük destek verdi. Destekleri için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Konuşmaların  Sarayspor kulüp Başkanı  Turan Atıntaş, kendilerine destek olanlara teşekkrü plaketi verdi.

(SPOR SERVİSİ)

Editör: Haber Merkezi