TFF İkinci Lig Beyaz Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, Perşembe günü  Devrek sahasında Kahramanmaraş ile karşılaşacak. Kırmızı - Lacivertli ekip son hazırlığını dün  saat 14.00 'de Fener Sentetik Sahada yaptığı çalışma ile tamamladı.
ŞİRKET OLMASA TAKIM OLURMU

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, antrenmanı ziyaret ederek teknik ekip ve futbolcular ile sohbet etti. Futbolculardan  galibiyet sözü alan Vali Tutulmaz,  yaptığı konuşmada şunları söyledi;” Sizlerle daha önce bir araya gelmek isterdim ama bir türlü  nasip olmadı. Sizlerini yakından takip eden  biriyim. Sizleri, maçlarınızı, rakiplerinizin durumunu  takip ediyorum.
Bu hafta oynayacağımız Kahramanmaraş maçı çok  önemli.  Futbolla ilgiliyim. Yakından takip ediyorum.Son  3-4 yılda futbola olan güvenimi biraz kaybetmiştim.  İnşallah sizinle birlikte toparlarız. Tüm bunlar bir kenara önümüzde bir süreç var. Zonguldak bir futbol şehri.  Bizim gençliğimizde Zonguldak 1. Ligde idi. Çoğu takımlar buraya çekinerek gelirdi. Zaman içinde kömürün etkisi alazınca kömürle birlikte  şehrin dengesi de bozulmuş. Bu dengelerden biride futbol alanında. Bunu kabul etmek lazım. Şu anda şehir kulübe sahip çıkamıyor. Kulüp  şehirle iç içe olamamış. Öyle bir görüntü var. Ama şuan tüm bunları bir tarafa bıraktık. Kahramanmaraş ile önelli bir maç var. Son antrenmanda en az 300 taraftar takıma destek vermesi lazımdı. Sizler başarılı olacaksınız ki şehir sizin yanınıza  gelecek. Onlar geldikçe siz daha çok başarılı olacaksınız. Tabi bu arada  şirket takımı olmanın toplumda bir benimsememe gibi durum var. Şirket olmasa takım olur mu . Tabi oda ayrı bir tartışma. İlgisizliğimizi biraz bu sıkıntılarla bağlantılı olarak algılayın. Ama her halükarda şu anda Zonguldak’ı temsil ediyorsunuz. Siz bir anlamda madencileri temsil ediyorsunuz. Kozlu’da yapılan anma törenine hep birlikte katıldık. Siz bu şehre  çalışmaya gelen bir çok insanı da temsil ediyorsunuz. Sadece Zonguldaklıyı değil. Zonguldak  ülkenin  her yöresinden insanın yaşadığı bir ildir. İstanbul gibi. Burası sanayi şehri. Kömür ile birlikte birçok insan ekmeğini kazanmak için çalışmaya gelmiş.
Dolayısı ile Türkiye’nin her vilayetinden insan var.  Bu insanları da temsil ediyorsunuz. Bunun bilincinde olmalıyız. Biz sizlerin yanındayız. Kahramanmaraş maçında başarılar diliyoruz. Allah yardımcınız olsun. Başarınıza bir nebze destek verebilirsek mutluluk duyarız. çok önemli bir maç oynayacaksınız.Hepinize başarılar diliyoruz”
HABER: ERCAN AYGÜN


Editör: Haber Merkezi