TFF İkinci Lig Beyaz Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, 29 Kasım’da oynayacağı Hacettepe maçı hazırlıklarına devam ediyor.

Fener sentetik sahada yapılan  antrenmanına  cezalı oldukları için Hacettepe  maçında takımdaki yerlerini alamayacak olan Ramazan Işık, İlker Cihan ile  hafif sakatlıkları bulunan Batuhan ve  Serbay katılmadılar.

Bu 4 futbolcunun hafta başından itibaren  antrenmanlara katılacağı belirtildi.

ŞANSIZLIK YAKAMIZI BIRAKMIYOR

Takımın son durumu hakkında bilgi veren Teknik Patron Mustafa Dalcı, öncelikle  geçtiğimiz hafta oynanan Uşakspor maçını değerlendirdi.  Bu karşılaşmanın ilk yarısında ilk 11 ‘de sahaya çıkan oyuncuların tamamının kötü bir performans sergilediği belirten Dalcı, devre arasında yaptıkları değişikliklerle  biraz toparlamadıkları, ancak  müsabakayı 3-2 kaybettiklerini belirtti. Dalcı Şöyle konuştu;” Öncelikle kısaca hafta içi oynadığımız Uşak maçını değerlendirecek olursak, oyuncularımız özellikle  maçın ilk yarısında kötü bir oyun sergilediler. Kendilerini tanıyamadık. Bizim takımın bir oyun anlayışı, bir sistemi var. Maçın ilk yarısında bu görüntüden çok uzaktılar. Bezen en iyi oyuncularımızda çok kötü  maçlar oynadığı anlar oluyor. Bizde böyle bir maça denk geldik. İkinci yarıya üç oyuncu değişikliği yaparak başladık. Bunun sonunda maça sürekli otlak olduk. Son dakikalarda kaçırdığımız pozisyonlar var. Sonuçta  rakibimize yenildi. Ama özellikle ikinci yarıda  sergilediğimiz oyunla 1 puan hakkımızdı.  Ama şansızlıklar  bu sene yakımızı bırakmıyor.  Önümüzde Hacettepe maçı var. 6 puanlık bir maç, bu maçı  kazanmaktan başka  çaremiz yok. Tüm hazırlıklarımızı bu yönde yapıyoruz.”

BU KENTİN  İLERİ GELENLERİ DUYARSIZ KALAMAZ

Takımın zor  durumda  olduğunu belirten Dalcı, şehrin ileri gelenlerinin bu duruma duyarsız kalmaması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu”  Kulübün içinde bulunduğu durum gerçekten sıkıntılı.  Her geçen gün çırpındıkça batarsın ya onun gibi bir durumdayız. Şartların her geçen gün  daha kötüye gitmesi ve  hiçbir anlamda  iyiye gitmemesi  oyuncularımızı motive etmekte  sorun oluyor. Profesyonel bir  takımın, ikinci ligdeki bir takımın şartlarının böyle olmaması gerekiyor. Birkaç kişinin dışında  destek verilmemesi takımı zor durumda bırakıyor. Öncelikle  bu takım şehri temsil ediyor. Şahıs takımı diye  duyarsız kalınamaz. İngiltere’de İtalya’da Fransa’da,  çoğu  üst düzey takımın sahibi ya Arap, yada Çinli iş adamı. Oralarda yaşayan insanlar takımlarına sahip çıkıyorlar. Ben 25 senedir  bu camianın içindeyim. Zonguldakspor’un ismi dışarıda çok büyük. Herkesin ciddi anlamda sempati duyduğu bir takım. Şehrin insanları  kendi takımlarının değerini bilmiyor.  Ben dışarıdan geldim. Görevimi en iyi şekilde yapıp zamanı gelince buradan ayrılacağım. Ama  bu şehirse  yaşayan insanlar, şehrin Valisi, Belediye Başkanı, Millet Vekilleri, mülki amirleri, iş adamları bu takıma duyarsız kalamaz. Eğer bu takımın başına kötü bir şey gelince  herkes vebali altında kalır. Sadece  futbolcu  grubunun gayreti ile bu işler olmuyor. Destek şart.  Bu durum ne Zonguldak şehrine, nede takımına yakışmıyor. Şu anda şehri yöneten mülki amerlerin bir an önce destek vermeleri gerekir. Yoksa  Zonguldakspor’u daha kötü günler bekliyor. Zonguldak’ın marka değerini düşürmemek için   ne gerekirse yapılmalı, Biz bugün varız, yarın yokuz. Lütfen bu takıma sahip çıkınız.”

HABER:   ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi