TFF 2. Ligde mücadele edecek olan Zonguldak Kömürsppor’un daha sağlam şekilde yoluna devam etmesi için yaklaşık 15 gün önce başlatılan çalışmalar devam ediyor. Oluşumun hayata geçirilmesi için önceki gün Vali Mustafa Tutulmaz öncülüğünde ilk toplantı yapıldı. Toplantıya katılan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldakspor eski Başkanlarından Salih Demir, TSO Başkanı Metin Demir, Zonguldak Kömürspor Başkanı Süleyman Caner, Kömürspor A.Ş Başkanı Hakan Hürfikir, önümüzdeki günlerde yapılacak olan kongrede ismi başkan adayı olarak geçen Alaattin Kurnaz ve özel kömür işletmeleri temsilcileri fikirlerini ve projelerini beyan etmişlerdi.
ARTIK SIÇRAMA YAPMAMIZ LAZIM

Gelişmeler ile ilgili şu ana kadar resmi bir ağızdan açıklama yapılmamıştı. Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, yönetim kanadından girişimlerle ilgili ilk resmi açıklamayı yaptı.
Zonguldak Kömürspor’un daha iyi yerlere gelmesi için her türlü oluşuma destek vereceklerini belirten Caner, oluşumla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi;” Zonguldak Kömürspor’un tekrar eski günlerdeki gibi şahlanması ve daha üst liglere çıkması için bir oluşum içinde girildi. Kulübe hizmet etmiş eski başkanlarımızdan Salih Demir ve TSO Başkanı Metin Demir bu konuda bir öncülük yaptılar. Bu oluşum için ilk resmi toplantıyı gerçekleştirdik. Valimiz Mustafa Tutulmaz öncülüğünde Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan, Zonguldakspor eski Başkanlarından Salih Demir, TSO Başkanı Metin Demir, Kulüp Başkanı olarak ben Zonguldak Kömürspor A.Ş Başkanı Hakan Hürfikir, önümüzdeki günlerde yapılacak olan kongrede ismi başkan adayı olarak geçen Alaattin Kurnaz ve özel kömür işletmesi sahibi Resul Cesur’un katılımı ile yapılan toplantıda fikirlerini ve projelerini beyan edildi.
 Zonguldak Kömürspor geleceğe daha sağlam adımlar atabilmesi için yapabileceklerimizi konuştuk. Ticaret Odası Başkanımız Metin Demir, projelerle ilgili bir slayt eşliğinde sunum gerçekleştirdi. Kurumsal olma yolunda daha geniş katılımlı bir yapı oluşturulması, gelir kalemlerin arttırılması ile ilgili fikirler ortaya atıldı. Sayın Valimiz olumlu baktı. Belediye Başkanımız da aynı şekilde. Bunun değerlendirmesi yapılacak. Tabi Zonguldak Kömürspor’un bir gelir- gider tablonu var.Borç tablosu var. Bu tablo çıkartılacak. Başkanlık için Alaattin Kurnaz ismi ön plana atıldı. Kendisi tabloyu değerlendirecek. Mutabık kalınırsa bu oluşum hayata geçecek. Önümüzdeki günlerde bir toplantı daha yapılacak. İnşallah Zonguldak Kömürsppor için hayırlısı olur.Biz 8 senedir görevdeyiz. Takımı nereden aldığımız ve nereye çıkarttığımız belli. Nasıl, ne şartlarda yola çıktık. Nasıl buralara kadar geldik belli, Çektiğimiz zahmetler belli. Bunları yazsak kitap olur. Biz iki sezondur belki Zonguldak Kömürspor’u bir üst lige daha çıkaramadık ama bu şartlarda yerini korumasını sağladık. Ellimizden geleni yaptık. A.Ş Başkanımız Hakan Hürfikir, yönetim kurulu üyeleri, Valimiz, Belediye Başkanımız , şehrin ileri gelenleri bu süretçe elinden geleni yaptık. 2 şampiyonluk yaşattık. İki sezondur ikinci ligde tuttuk. Ama artık bir sıçrama yapma zamanı geldi. Futbol’da artık giderler dudak uçuklatıyor. 400 bin’den başlayıp 2 Milyon TL ye kadar ücret isteyen futbolcular var. Onun için kulübün sağlam bir yapıya oturtulması şart. Ayaklarımız yere sağlam basmalıyız. İnşallah yapılan görüşmeler olumsu sonuçlanır, herkes üzerine düşeni yapar. Zonguldaükspor’un kurumlaşması yolunda yapılan çalışmalar ve planlar tutarsa iyi yerlere geliriz. Biz yönetimde olalım veya olmayalım. Zonguldak Kömürspor’un menfaatine yapılacak olan her türlü olumlu oluşumu destekleriz. Çünkü başka Zonguldak yok.”
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi