TFF 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, 2 haftalık (Bay) arasından sonra çıktığı müsabakadan eli boş dönerek kötü gidişatını durduramadı. Son 5 lig maçından 4 yenilgi 1 beraberlik alan Zonguldak Kömürspor küme düşme potasından çıkamadı
Ligde 13 ve 14’üncü haftaları maç yapmadan geçiren Zonguldak Kömürspor, 15. Hafta mücadelesinde İzmir deplasmanında Bucaspor 1928 ile karşılaştı.
Kırmızı-Lacivertli ekip müsabakaya Egemen, Ertuğrul, Emre Kara, Hakan Çevik, Ali Osman Karnapoğlu, Sefa Aksoy, Rıdvan Bingöl, Ercüment Eray Ataklı, Aykut Emre Yakut, Atilla Yıldırım,Fatih Bektaş’ın yer aldığı ilk 11 ile başladı, karşılaşmanın ilk yarısında iki takım tedbiri elden bırakmayınca ataklar sonuçsuz kaldı ve 0-0 sonuçlandı.
İkinci yarıya iyi başlayan ev sahibi Bucaspor
53. dakikada Enes Alıç’ın golü ile 1-0 öne geçti.Beklemediği dakikada kalesinde bir gol görerek 1-0 geriye düşen Zonguldak Kömürspor, geliştirdiği takalarla gol aradı. Son vuruşlarda etkisiz olunca aradığı golü bir türlü bulamadı. Skor üstünlüğünü eline geçiren ev sahibi Bucaspor ise daha kontrollü bir oyunu tercih ederek galibiyetini korumak istedi. Son bölümde en azından bir gol bulup 1 puanı kurtarmak için defans güvenliğini unutan Zonguldak Kömürspor, rakibe pozisyonlar verdi. Bunlardan birinde 88. Dakikada gelişen Bucaspor atağından topu ağlara gönderen Ufuk Er, takımını 2-0 öne geçirdi. Kalan bölümlerde başka gol olmayınca 90 dakika 2-0 ev sahibi Bucaspor’un üstünlüğü ile sonuçlardı.bu sonuçtan sonra son 5 maçından 4 yenilgi 1 beraberlik çıkartan Zonguldak Kömürspor 14 puanla küme düşme potasının içinde yer aldı.
HABER: ERCAN AYGÜN 

Editör: Haber Merkezi