Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Basketbol İl Temsilciliği faaliyet programında yer alan Yıldız Erkekler U14 Basketbol ligi başladı.
Müsabakalara  Zonguldak Kömüspor, Ereğli Belediyespor, Zonguldak Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Merkezi takımı olmak üzere 4 takım katılıyor. Basketbol sporunda yıllardan faaliyet gösteren Zonguldak Belediye, Kilimli Belediye, Zonguldak TED Kollejliler, Sanat Teknik Spor gibi kulüpler bu sene   lige katılmadılar.
4 Takımın mücadele ettiği U14 Ligi  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Fabrikası salonunda oynanan müsabakada Zonguldak Kömürspor ile  Çelikelliler takımları  karşı karşıya geldi.
Efe Cihan, Zeynep Bodur hakem  ikilisini yönettiği karşılaşmaya iyi başlayan  Zonguldak Kömürspor ilk periyotu 19-7 önde kapattı. Üstünlüğünü ikinci periyotta da devam ettiren Zonguldak Kömürspor,  müsabakanın ilk yarısını 30-14 galip tamamladı.
Oyunun kontrolünü  elinde tutan yavru Elmaslar,üçüncü periyotu 55-17, önde tamamladı. Üstünlüğünü bölümdede  elinde bulundular Zonguldak Kömürspor karşılaşmayı 64-29 kazanmasını bildi.
Müsabakaları değerlendiren Basketbol İl temsilcisi Adnan Yakut, bu sezon pandemi dolayısı ile bazı takımların lige katılmadığını belirterek  mücadele eden 4 takıma başarılar diledi.
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi