Açık tribüne taraftar alınmayacak

Zonguldak Kömürspor,  uzun bir aradan sonra iç saha maçlarını zemini yenilenen Karaelmas Kemal Köksal stadyumunda  oynayacak.
Yaklaşık 2 senedir   takımına özlem  duyan Zonguldak Kömürspor taraftarı, tam hasret gidermeye  hazırlanırken   aldıkları  haber ile adeta şok yaşadılar.
Karaelmas Kemal Köksal  stadyumunun açık tribünlerine güvenlik  nedeni  ile seyirci alınmayacak.
Stadyumu çevreleyen duvarların  çökme tehlikesi olduğu için bu karar alınmış.
Zonguldak Kömürspor taraftarı bu stattan çektiği kadar hiçbir şeyden çekmedi.
Kapalı tribün yıkıldı, yenisi yapılana kadar taraftar maçları açıktan  izledi. Zemin yenilendi, tartan pis yapıldı stat yine kullanılamadı.
Bundan  8-10 sene önce  stada  güvenlik sertifikası verilmedi.  Maçların oynanmama  riskine karşı zamanın  valisi, belediye başkanı , emniyet müdürü  devreye girdi.Stat içindeki  bazı duvarlar yıkıldı. Taraftar sırf maçlar oynansın diye gece gündün taş  taşıdı. Haber tüm ulusal basında  yankı buldu.
Tam bu  sezona sıkıntısız girilecek diye tahmin edilirken  açık tribünlere seyirci alınmayacağı haberi yayıldı.
Kapalı tribüne covid tedbirlerinde  kısıtlı sayıda seyirci alınacak. Taraftar yine mağdur olacak.
Zonguldak  değişiyor, güzelleşiyor. Şehrin ileri gelenleri yeni yapılan parklarda, salip projelerinde v.s her gün poz veriyor’ Şehrin çehresi değişiyor’ mesajı veriyor.
Tüm bu güzel gelişmeler  olurken yıllardır kanayan yara olan stadyum meselesi bir türlü çözülemedi.
Profesyonel liglerde  takımı olmayan illere modern statlar yapılırken, biz bırakın yeni stadı mevcut stadı tam olarak  onaramadık.   
Her sezon başı bir sorun çıktı. Sorunu kökünden halletmek yerine makyaj yaparak kamufle etmeye çalıştık.
Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan antik kenti andıran  beton  tribünler, yıkılmak üzere olan duvarları bir türlü yenileyemedik. 
Butik stat, yeni proje , yer arayışı gibi bahanelerle  bu günlere gelindi.
Bu stat  yenilense hem hastane altındaki yol genişleyecek, hem de  yeni  stat ihtiyacı karşılanacak. Her şeyde duyarlı olan  şehrin ileri gelenleri yıllardır bu sorunu bir çözüme kavuşturamadılar.
Zonguldak halkına kışın ıslandıkları yazın güneşten kavruldukları beton tribün ve her an göçme tehlikesi bulunan  taş duvarların dibinde maç izlemek reva görüldü.
Gerçi bu sezon o beton tribünlere  bile giremeyecekler.
HABER:ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi