TFF 2.Lig’de mücadele eden  Zonguldak Kömürspor’un  geleceği için önemli gelişmeler yaşanıyor.  Kulübün eski Başkanı Salih Demir ve özel kömür işletme sahipleri  bir araya gelerek  güzel bir oluşum sağlamaya  çalışıyor. Maddi imkansızlık nedeni ile dibi gören ve amatör kümeye kadar düzen Zonguldakspor, Demir Madencilik Dilaverspor’un isminin Zonguldak Kömürspor olarak değiştirilmesi ile  yeniden çıkışa geçti. BAL liginden kısa sürede  iki şampiyonluk yaşayarak 2. Lige kadar yükseldi.
Son 5 yıldır  2.Lig’de mücadele eden Zonguldak Kömürspor, son iki yılda büyük sıkıntılar yaşadı. Kümede kalmayı son maçlarda garantiledi.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve Zonguldakspor eski Kulüp Başkanı Salih Demir, yeni sezonda aynı sıkıntıların yaşanmaması için çalışmalara başladı. Demir  önderliğinde takımın geleceğinin kurtarılması için girişenlerde bulunuyor. Salih Demir öncülüğünde  Zonguldak’ta faaliyet gösteren özel kömür işletmeleri sahipleri çok kritik ve çok önemli bir projeye imza atıyor. Uzun süredir bu proje üzerinde çalışan Salih Demir’in ilk girişiminde olumlu sinyaller alındı.
Demir Zonguldak’ta faaliyet gösteren rödovans saha sahipleri ile geniş kapsamlı toplantı gerçekleştirdi. 14 rödovans saha sahibinin katıldığı toplantı sonunda  olumlu gelişmeler yaşanırken, Zonguldakspor için her türlü fedakarlığa hazır oldukları öğrenildi. Toplantıda çıkar karara  göre Rödövans saha sahipleri sattıkları 1 ton kömür başına Zonguldakspor’a 50 kuruş para kesilecek. Ayrıca kömürü alan büyük şirketler de aldıkları kömürün ton başına 50 kuruş yine Zonguldakspor’a bağışlayacak.
Hem rödovans saha salipleri sattıkları tondan 50 kuruş verecek, hem de aynı kömürü alan şirketler 50 kuruş Zonguldakspor’a verecek. Zonguldakspor’un kasasına ise kömürün ton başına 1 lira girmiş olacak.
Salih Demir bu projelerin Zonguldakspor'un ayakta kalması ve takımın daha üst liglere çıkması adına çok önemli olduğunu belirtiyor. Demir tüm rödovans saha sahiplerine desteklerinden ve Zonguldakspor için yaptıkları fedakarlıktan dolayı teşekkür etti.
TSO’da işin içinde olacak


Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret ederek olşum hakkında bilgi verdi. Salih Demir ile Rödovans saha sahipleri arasında gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Futbola ve spora önem veren Vali Mustafa Tutulmaz’ın gelişmeleri çok memnun olduğu ve olumlu karşıladığı  belirtildi. Vali Mustafa Tutulmaz, TSO Başkanı Metin Demir, Salih Demir, rödovans saha salipleri ve büyük şirket yetkilileri önümüzdeki hafta bir araya gelerek konuyu netleştirecek. ( SPOR SERVİSİ)

Editör: Haber Merkezi