Zonguldakspor taraftarları, dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil hakkında alaycı ve hadsizce açıklamada bulunan Habertürk Gazetesi Yazarı Fatih Altaylı'yı kınadı.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Zonguldakspor taraftarları, Fatih Altaylı'yı çok sert tepki gösterdi.

Mesut Özil'in Zonguldak'ın çok özel bir değeri olarak asla yalnız olmadığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Avrupa'nın en büyük kulüplerinde forma giymiş, karakteri ve onurlu davranışlarıyla taraflı, tarafsız herkesin takdirini kazanmış hemşehrimiz Mesut Özil hakkında "Mesut Özil'i sosyal medya hesabı üzerinden izleyenler, Özil Fenerbahçe'ye futbolcu olarak mı geldi yoksa Fenerbahçe Camii'ne imam mı oldu ayırt etmekte zorluk çekebilirler" şeklinde küstahça ve saygısızca demeçler veren Habertürk Gazetesi yazarı Fatih Altaylı’yı kınıyoruz. 

Mesut Özil, İslamofobi'nin en yaygın olduğu Avrupa ülkelerinde futbol oynamış biridir. Buna rağmen hiçbir zaman Özil'e ve inançlanna ihanet etmemiş, her hafta cuma günleri müslümanlığından taviz vermeyerek İslam dünyasına uygun paylaşımlar yapmaya devam etmiştir. Laik değerler üzerine kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan bir futbolcu olarak bundan sonra da yapmaya devam edecektir. Bu utanç verici demeçlerinden ötürü kendisine

Hatırlatmak isteriz ki; Mesut Özil, Zonguldak şehrinin çok özel bir değeridir. Asla yalnız kalmamıştır, hiçbir zaman da yalnız kalmayacaktır.

Zira hayat boyunca Zonguldak benliğini, işçi ve emekçi bir halktan geldiğini unutmamış, her fırsatta Zonguldaklı olduğunu dile getirmiş, ata toprağı Devrek'te cebinden milyon liralar vererek son derece modern olan bir spor tesisi yaptırmış ve bunu hiçbir zaman reklam etmemiş biridir.

Zonguldaklılar, Zonguldak'a tek bir çivi çakmış kim varsa hep savunmuştur, bundan sonra da savunmaya da devam edecektir!"

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi