Zonguldak Kömürspor’u en zor zamanında aldı. Adliye maçı sonrası yaşanan büyük çöküş sonrası yıkılan hayalleri küllerinden yeniden alevlendiği. Takvim sattı, kombine sattı, forma sattı. İllegal işlere asla girmedi, takıma leke sürdürmedi. Takımın ismini yerlere düşürmedi. Görev yaptığı sürece herkesin sevgisini kazanan ve ‘ Sultan Süleyman’ lakabı ile anılan Süleyman Caner, başarı ile yürürlüğü görevi devretti. 8 senedir yürüttüğü Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanlığını için 30 Haziran’da yapılan kongrede aday olmayan ve görevi Mehmet Salih Demir’e devreden Süleyman Caner, düzenlediği basın toplantısında görev yaptığı sürece kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Göreve yeni seçilen Salih Demir ve yönetimine teşekkür etti.
Takımı amatör kümeden alan 8 sene içinde ikinci lige kadar çıkartarak 2 şampiyonluk yaşatan Caner, adeta tarihe geçmişti.
Caner, düzenlediği basın toplantısında destek olan herkese teşekkür ederek helallik istedi.
Salih Demir Başkanlığında göreve yeni seçilen yönetime başarılar dileyen ve her zaman destek olmaya devam edeceğini belirten Caner, herkese teşekkür ederek yaptığı açıklamada şunları söyledi,” 2013 yılında çıktığımız Zonguldak Kömürspor serüveninde 8 yıl başkanlık yaptık ve bu başkanlık görevimizi de 2 şampiyonlukla tamamladık. O dönemden buyana bizlere ve Zonguldak Kömürspor’a desteklerini esirgemeyen Zonguldak’ın eski valilileri Erol Ayyıldız, Ali Kaban, Ahmet Çınar, Erdoğan Bektaş ve şuandaki valimiz Mustafa Tutulmaz, eski Emniyet Müdürümüz Osman Ak, TTK eski Genel Müdürümüz Burhan İnan, eski Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ve şu anki Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan, Eren Holding sahipleri Ahmet Eren, Emin Eren, merhum Zeki Yurtbay ve Çanakcı ailesine sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca 2013 yılından buyana görev yapan arkadaşlarıma da ayrı ayrı hepsine teşekkür ediyorum. Özellikle spor basını olmak üzere tüm gazeteci arkadaşlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” 
EL BİRLİĞİ İLE BU GÜNLERE GELDİK
Görev yaptığı 8 sene içinde birlikte çalıştığı yönetim kurulu üyelerine ve cefakar taraftarlara teşekkür eden Caner, sözlerini şöyle sürdürdü” Biz 8 sene yönetim kurulu ile birlikte uyum içinde çalıştık. Cefakar taraftarlarımız Zonguldak Kömürspor’u hiçbir zaman hiçbir yerde yalnız bırakmadılar. Çanakkaleye gittik, 10 binleri taşıdık, Ankaraya’ya gittik yine 10 binleri taşıdık, İstanbul’da yaptığımız yarı final maçlarımızda 5 binlere oynadık. Zonguldak Kömürspor’un taraftarları her zaman her yerde takımına sahip çıktı. Görev aldığımız süre içerisinde en uzak deplasmanlara bile gönderdik ve göndermeyi de başardık.” 
ELMİZDEN GELENİ YAPTIK
Pandemi döneminden sonra maddi açıdan daha zor dönem yaşadıklarını belirten Caner, el ele vererek bu zorlukları aşmaya çalıştıklarını ifade ederek şöyle konuştu” Çok güzel sezonlar geçirdik, ancak maddi sıkıntılarda yaşadık. Özellikle pandemi nedeniyle sıkıntılar yaşadık ancak A.Ş. başkanı Hakan Hürfikir elinden geleni yaptı ve yapmaya da devam edecek. Özellikle yeni yönetimin en büyük şansı Hakan Hürfikir’in orada olması. Elinden gelenin en iyisini yapacağına inanıyorum. Göreve geldiğimiz gün teknik adam Cahit Terzi ile başladık ve çokta büyük başarılar elde ettik. İyi bir takım kurarak BAL’dan 3.lige çıktık kendisine teşekkür ediyorum. Ardından Şenol Demir görevi aldı ve 3.lig’den 2. lige çıktık. Şenol Demir’de teşekkür ediyorum. Ondan sonra çalıştığımız tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca Zonguldak Kömürspor çok büyük bir camia, bu camiada olmanın da gurunu yaşadık.”
HAKKINIZI HELAL EDİN

İstemeden kırdığı ve üzdüğü kişilerden helalık isteyen Caner, şu duygulara yer verdi, “ Biz 2. Lige çıktık, oradan da 1. Lige çıkalım istedik ancak, tesisi olmayan, sahası olmayan ve bu olumsuzlukları yaşayan bir kulübü buralara kadar getirmek de büyük bir başarıydı. Bunu da hep beraber başardık. Özellikle 8 yıl boyunca bilmeden kırdığım, üzdüğüm insanlar varsa haklarını helal etsin. Benden yana da helal olsun.’’dedi
ZONGULDAKSPOR BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ
Caner Zonguldak Kömürspor’a her zaman Zonguldak Kömürspor bizim göz bebeğimiz. Görevimiz bitse de her zaman yanındayım. Bir tane Zonguldak Kömürspor var başkada yok. Ayrıca kent Zonguldak Kömürspor’a sahip çıkmalı ve Zonguldak Kömürspor’u laik olduğu yere getirmemiz gerek. Diğer şehirler kentine sahip çıkıyor ve el birliği ile de destek veriyor. Aynısını Zonguldak şehri de yapmalı. El ele vererek özelikle maddi konusunda destek vererek Zonguldak Kömürspor’u laik olduğu yere mutlak getirilmesi gerek’’dedi.  
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi