Türkiye  Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun  faaliyet programında yer alan ‘Kuşak Güreşi’  Ümitler Bay-Bayan Türkiye Şampiyonası  Zonguldak’ta yapılıyor.

Adana, Antalya, Kilis,Eskişehir, Hatay, Bartın, Zonguldak, Burdur, Karabük, Manisa, Sinop, Karaman, Konya, Kahramanmaraş, Sivas, Isparta, Sakarya, Mersin, Kastamonu, Bilecik, Kütahya, Edirne, Van, Adıyaman, Afyon Karahisar olmak üzere  toplam 25 ilden 300’e yakın sporcunun katıldığı Türkiye Şampiyonası’nın açılış töreni gerçekleştirildi.

Site Spor Salonu’nda yapılan törene  Vali yardımcısı Turgut Subaşı, Geleneksel Spor Salları Federasyonu As Başkanı  Fazıl Şolpan,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Kuşak Güreşi İl temsilcisi  Tacettin Turan, Federasyonu yetkilileri, antrenörler,sporcular ve sporseverler katıldı.

Müsabakalara katılan takımların  yerlerini almalarının ardından başlayan törendi ilk önce şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. Artından istiklal marşımız okundu. Açılış  konuşmasını yapan Federasyon As Başkanı  Fazıl Şolpan, Kuşak güreşi sporunu Türkiye’de yeniden canlandırmak için çalıştıklarını belirterek Türkiye şampiyonasını Zonguldak’ta yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Zonguldak’ta ilk kez Kuşak Güreşi  şampiyonası düzenlemenin  heyecanını  yaşadıklarını ve Sporcuları  ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü  Hakan  Yüksel, bu sorunun tanınması ve yayılması için ellerinden  gelen tüm desteği vereceklerini belirterek Türkiye Şampiyonasına katılan sporculara başarılar diledi.

Konuşmalarının  ardından Şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket takim edildi.

Açılış töreninin ardından geçiler müsabakalar büyük çekişmeye sahne oldu.

 2 gün serecek olan karşılaşmalar yarın sona erecek.

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi