Minikleri Eğitecek

Zonguldak’ta  alt yapı kategorilerinde  faaliyet gösterecek yeni bir kulüp kuruldu.

Devrek ilçesinde  çeşitli okullarda görev yapan Beden Eğitimi Öğretmenleri ve antrenörler tarafından ‘ Devrek Eğitim Gençlik Spor’ ismi ile kurulan yeni kulüp Yüzme, Jimnastik, Futbol, Voleybol,Basketbol ve Atletimiz branşlarında  alt yapı kategorilerinde faaliyet gösterecek.

Kulübü kuran Beden  Eğitimi Öğretmenleri Levent Demir ve Hakan Tunay, Amatör  Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nu ziyaret ederek ASKF Başkanı Kemal Demir ile bilgi alışverişinde bulundular ve gerekil evrakları teslim ettiler.

Kurulma işlemleri  tamamlanan kulüp Türkiye Futbol Federasyonu tarafından onaylandı.

ZONGULDAK VE DEVREK BELEDİYESPOR’A OYUNCU YETİŞTRECEĞİZ

Devrek Eğitim Gençlikspor Antrenörü Levent Demir,  Devrek bölgesindeki okullarda görev yapan 5 Beden Eğitimi Öğretmeni bir araya gelerek kulüp kurduklarını belirterek şunları söyledi;” Devrek’te yaşayan çocukları ve gençleri spora yönlendirmek için kurduğumuz kulüpte Türk sporuna oyuncu yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Futbol branşında ileride Devrek Belediyespor’a ve Zonguldak Kömürspor’a oyuncu  kazanmayı amaçlıyoruz.Devrek’te yetenekli çocuklar çok fazla. Bunları  spora yönlendirmek istiyoruz. Futbol, Jimnastik, Voleybol, Basketbol, Atletizm branşlarında alt yapı kategorilerinde faaliyet göstereceğiz. Branş sayısını artırabiliriz. Amacımız  gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak spora yönlendirmektir.”

İŞİMİZ ALT YAPI
 Basketbol ve Futbol branşını  çalıştıracak olan Antrenör Hakan Tunay,ise şöyle konuştu;” İşimiz alt yapı olacak. Devrek’te alt yapı anlamında sıkıntı vardı. Çeşitli  branşlarda çalışmalarımız  başladı. İlk etapta Voleybol’da 2 kategori ile liglere katıldık. Futbol branşında U11 ve 12 kategorisinde lige katılacağız.  Devrek’te cevherler var. Biz bu cevherleri çıkartıp Türk sporuna kazandırmak için  çalışacağız.”

DEVREK’TE SPOR YAPMAYAN GENÇ KALMAYACAK

Yeni kulübün hayırlı olması temennisinde bulunan ASKF Başkanı Kemal Demir, alt yapıya önem verecek bir kulübün daha kurulmasından dolayı  memnun olduğunu belirterek şöyle konuştu,” Nüfusu 30 binden fazla olan Devrek ilçemizde faal olarak bir kulübümüz vardı.  Devrek Belediyespor dışında  faal kulüp yoktu. Dolayısı ile gençlerin ve çocukların spor yapmaları için yeni kulüplere ihtiyaç vardı. Hocalarımız bu ihtiyacı hissederek yeni bir kulüp kurmuşlar.Sadece alt yapı kategorilerinde faaliyet göstermeleri  önemli.  Çünkü  her branşta sporcular yetişmesi için alt yapı çok önemli. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaları için spora yönlenmeleri çok önemli. İlk önce salon sporlarında  faaliyet göstermeyi  amaçlıyorlardı. Beraber istişare yaptık ve  futbol branşını da açmalarını sağladık. Ben hayırlı olması temennisinde bulunuyorum. Başarılar diliyorum”

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi